Med iOS 16 vill Apple att dess röstdikteringsfunktion ska konkurrera med Google Pixel

iPhone © Jonas Leupe / Unsplash

Med iOS 16, Apple verkar vilja erbjuda användarna den bästa versionen av sitt operativsystem. För att göra detta avser den amerikanska jätten att fylla sina luckor och vill framför allt erbjuda en mycket mer avancerad röstdikteringsfunktion än tidigare. Så, framgångsrik satsning?

För att ge dig en första övergripande uppfattning om vad som väntar dig med iOS 16, gav vi dig nyligen våra första intryck. Media 9to5Mac tog tillfället i akt att jämföra röstdikteringsfunktionen hos iPhone med den hos Google Pixel.

Röstdiktering tar ett steg framåt med iOS 16

Under årens lopp har många av er antagligen tagit för vana att använda röstdiktering från din smartphone för att skicka meddelanden snabbare. Om detta är ditt fall och du har en iPhone som är kompatibel med Apples framtida uppdatering, kommer du utan tvekan att bli nyfiken på hur Apples smartphones klarar sig mot Google Pixel 6. .

Först och främst och alltid enligt de tester som utförts av 9to5Mac, har röstdikteringen på iPhone gjort stora framsteg sedan implementeringen av iOS 15. Övergången mellan tangentbord och röstdiktering är mycket smidigare, det är nu möjligt att gå tillbaka för att ändra text med röst eller till och med lägga till emojis. Dessutom kommer det inte längre att vara nödvändigt att säga “punkt” eller “komma” högt, din smartphone kommer nu att ta hand om att lägga till nödvändig interpunktion automatiskt. Öva.

Vilka resultat mot Google Pixel 6?

Men det är klart att med Pixel 6, som släpptes förra året, har Google redan tagit ett stort steg framåt vad gäller röstdiktering. I jämförelse verkar det därför som att Apples funktionalitet, trots sina många framsteg med iOS 16, fortfarande släpar något efter sin konkurrent. Även om båda har vissa felaktigheter under testfasen av 9to5Macleder iPhone-dikteringen oftare till att göra misstag i ord och meningskonstruktion (trots en tendens att stava förnamn bättre).


Naturligtvis, kom ihåg att iOS 16 fortfarande är i beta-fas och att dessa tester inte är representativa för de slutliga resultaten. Dessutom är det viktigt att notera att dessa utfördes från en iPhone 11. Hur som helst kan detta redan ge en första uppfattning om de framsteg som gjorts av apple-märket när det gäller dikteringssång. Här hoppas vi att när iOS 16 rullar ut nästa höst kommer Apples funktion att se fler förbättringar.

Om samma ämne:
iPhone 14 låter dig ta bättre selfies, så här planerar Apple att få det att hända

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button