Med iOS 16 kommer FaceID att fungera när din iPhone är i liggande läge

Face ID Apple Watch

Som en del av WWDC 2022Apple har uppenbarligen meddelat många nya funktioner.

Bland dem finns det några till synes förenklade optimeringar, men som borde glädja iPhone-användare.

Face ID även i liggande läge på iPhone

Den 6 juni 2022 höll Apple sitt efterlängtade WWDC 2022, vilket särskilt gjorde det möjligt för den amerikanska jätten att lyfta slöjan för nya macOS eller till och med om framtiden för iOS-mobiloperativsystemet. Bland de nya funktionerna som tillkännages kommer den framtida iOS 16 att tillåta iPhone-ägare att dra fördel av Face ID, samtidigt som de håller sin dyrbara smartphone horisontellt.


En funktion som redan finns på iPad (och på olika Android-smarttelefoner), och som därför snart kommer till iPhone. När funktionen blir tillgänglig behöver du därför inte längre se till att din telefon är i stående läge för att använda Face ID, vilket ibland kan vara lite obekvämt om du regelbundet använder iPhone i liggande läge, för att spela till exempel eller för att titta på videor på YouTube (eller någon annanstans).

På sidan som beskriver de nya funktionerna som ingår i förhandsvisningen av iOS 16 kan vi läsa att den här nya funktionen kommer att fungera på ” ett urval av iPhones “. För närvarande nämner inte Apple vilka som är de lyckliga. Så ha tålamod.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button