Med detta patent vill Apple förvandla iPadOS till macOS

Applehybrid © Patently Apple

Ett tangentbord för iPad, än så länge inget utöver det vanliga. Detta tillbehör har dock effekten att modifiera användargränssnittet för Läsplatta vid äpplet.

Ett Apple-signerat patent för ett iPad-tangentbord har refererats på Patently Apple. Du kommer att se det genom grafiken, enheten är lite mer sofistikerad än ett enkelt magiskt tangentbord. Framför allt förvandlar det användargränssnittet på iPad för att föra det närmare macOS.

Från iPadOS till macOS tack vare ett nytt tangentbord

Strikt varning: alla inlämnade patent förverkligas inte systematiskt av marknadsförda produkter, särskilt hos Apple.

Ändå skulle konceptet som återspeglas i dagens patent säkert tilltala vissa användare. Den illustrerar en iPad som fästs på ett tangentbord med ett gångjärn. Denna sammansättning har effekten att omvandla iPadOS-gränssnittet till något som ser mycket ut som macOS.

Med tanke på detaljerna i illustrationerna är det underförstått att detta macOS-gränssnitt, eller åtminstone “macOS-tycka om är det avgörande elementet i denna kombination.

Applehybrid © Patently Apple

För iPad-användare skulle detta tangentbord berika surfplattans möjligheter genom att erbjuda mer flexibilitet genom olika användningssätt. Dessutom föreslår patentet att gångjärnet skulle kunna användas för att ansluta ytterligare tillbehör, såsom en videoprojektor.

Applehybrid © Patently Apple

Apple mer motståndskraftig mot hybridisering?

Hittills har Apple alltid vägrat att marknadsföra en hybridenhet. 2018 förklarade Tim Cook att företagets filosofi inte var inriktad på den här typen av produkter. Apples VD sa tydligt att han inte föreställde sig en konvergens mellan en MacBook och en iPad. Detta patent tyder på att äppelmärket skulle kunna se över sin position i framtiden.

Förresten, om gränssnittet, Mark Gurman från Bloomberg hävdade nyligen att Apple arbetade på ett iPadOS Pro-koncept som tillåter tre lägen. Det första skulle vara ett standardpekläge som liknar det som för närvarande är på modet. Den andra, designad för användning av en Apple Pencil, skulle optimera gränssnittet för detta tillbehör. Slutligen skulle ett tredje “Pro”-läge utlösas när du använder ett tangentbord eller en extern skärm.

Du kommer att hålla med, om det inte finns något officiellt i detta skede, så får nu Mark Gurmans ord en viss tyngd med detta patent.

Om samma ämne:
iPadOS 16: ta reda på vilka nya funktioner som är planerade för din iPad

Källor: Patently Apple, 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button