Med den här Messenger-uppdateringen kommer även mormor att kunna starta videosamtal utan svårighet

messenger logotyp

Meta rullar ut en ny uppdatering för budbärareförst på Android.

Denna nya version har i synnerhet projektet att underlätta ljud- och videosamtal.

En ny “Samtal”-flik på Messenger

Det har gått några år sedan Messenger inte längre är en enkel applikation för snabbmeddelanden, och den senare tillåter (bland annat) att ringa röst- och videosamtal. Den nya uppdateringen som rullas ut fokuserar just på samma samtal, med en ny flik ägnad åt Android.

Messenger-samtal © (Bild: Android Police)

Därmed är den nya fliken (som kallas “Calls” i den engelska versionen) tillgänglig för Android-användare. Det låter dig konsultera historiken för dina tidigare samtal och enkelt starta ett nytt röst-/videosamtal. Visningsläget kunde inte vara enklare, med en logotyp placerad till höger om kontakten, en display väldigt lik den som redan finns i Android Phone-applikationen.

När uppdateringen väl har rullats ut till så många personer som möjligt borde det vara mycket lättare att ringa ett verkligt telefonsamtal (eller videosamtal) till dina kontakter. Meta syftar självklart till att (åter)belysa de möjligheter som Messenger erbjuder vad gäller samtal.

Meta indikerar att ljud- och videosamtal har exploderat i popularitet på plattformen, med en ökning på 40 % jämfört med början av 2020. Totalt är det inte mindre än 300 miljoner samtal (ljud och video) som är på Messenger varje dag.

Om samma ämne:
Messenger, PayPal, PSN, Wikipedia… Vilka tjänster hindrar dig från att radera ditt konto?

Källa: Android Police

Relaterade Artiklar

Back to top button