Med Chrome 93 öppnar webbappar din favoritprogramvara och stöder flera skärmar

Chrome Clubic © Clubic.com

Google har precis uppdaterat sin webbläsare
, som flyttas till version 93 för Android, Chrome OS, Linux, macOS och Windows. Bland de nya funktionerna noterar vi stödet för flera skärmar och förbättringar för webbappar, eller synkroniseringen av tvåfaktorsautentisering mellan smartphone och webbläsare…

Google Chrome 93 är den senaste versionen som släpps av företaget efter sin sexveckorscykel. Från och med Chrome 94 kommer en ny version av webbläsaren att lanseras var fjärde vecka.

Läs också:
Google Chrome 94 beta visar första optimeringar för spel i webbläsaren

Flera skärmar och utvecklingen av webbappar

Med sin version 93 tillåter Google Chrome utvecklare att placera fönster på specifika platser på flera skärmar. Till exempel, i en presentationsapplikation kan utvecklare nu välja att visa bilder på en extern bildskärm och föreläsningsanteckningar på en bärbar datorskärm; Gimp, och dess flera verktygssatser, kan också dra nytta av nyheten.

Google Chrome 93 arbetar också för att göra upplevelsen av webbappar mer flytande: nu när du klickar på en länk i webbläsaren kommer den automatiskt att öppna motsvarande webbapp, om du har installerat den. Funktionen låter dig också öppna Zoom-applikationen på din PC, till exempel från en inbjudningslänk till videokonferens.

Läs också:
Google I/O 2021: allt du behöver komma ihåg från konferensen

Bättre hantering av autentiseringskoder och support för Material You

Chrome 93 förenklar tvåfaktorsautentiseringsprocessen och erbjuder att synkronisera koden som tas emot via SMS på din telefon med din webbläsare på PC.

En knapp ” Skicka visas nu på SMS-meddelandet, vilket gör att autentiseringskoden kan överföras till webbläsaren. För att använda den här funktionen är det naturligtvis nödvändigt att båda enheterna är anslutna till Chrome med samma Google-konto.

Dela koder i Chrome 93 © Google

Det har gått några veckor sedan Android 12 introducerade sitt dynamiska temasystem, Material You. Smarttelefonen skapar ett tema för hela gränssnittet baserat på de dominerande färgerna på din skärmbakgrund. Den här funktionen stöds nu på Chrome 93. Chromes statusfält, fliksida och inställningar, i synnerhet, påverkas.

Chrome Material Du © Howtogeek / Google Chrome

Ladda ner Google Chrome 93

Källor: howtogeek
, Chromium-bloggen

Relaterade Artiklar

Back to top button