Med Air4-konceptet retar Renault sin framtida elektriska 4L

renault-r4

År 2021 firar Renaults ikoniska 4L årsdagen. Möjligheten för diamantmärket att hylla sin flaggskeppsmodell med tillkännagivandet av ett koncept som skulle föregå en framtida 100 % elektrisk 4L.

4L (såld i 8 miljoner enheter under sin 30-åriga karriär) har varit föremål för många evenemang och utställningar organiserade av Renault sedan början av 2021. Apoteosen för dessa firande, diamantmärket är delat med en liten gåtfull teaser på sociala nätverk:

Verklig väckelse eller enkelt restomod ?

Renault ger oss därför en tid den 26 november för presentationen av detta nya koncept som kommer att bära namnet “Air4”. Viktigt är att den senare designades i samarbete med The Arsenale, en onlineförsäljningsplattform för alla typer av så kallade exceptionella fordon. Bilar, motorcyklar, cyklar, båtar… Arsenale verkar vara intresserade av allt som rör sig.

På sin webbplats talar onlinesäljaren om en destination där ” Renault och Arsenale behöver inga vägar “. En gåtfull fras som upprätthåller vagheten i fordonets verkliga natur ” lite galen kallad att födas ur detta samarbete.

Renault Air4 © Renault

Ingen koppling till “4ever”-projektet

Om Renault och The Arsenale har för avsikt att behålla tvivel fram till den 26 november, kan informationen som Luca De Meo gav för några månader sedan nu tillåta oss att se tydligare. Med anledning av tillkännagivandet av Renaulution hade den franska tillverkarens VD verkligen bekräftat att en liten elektrisk SUV kallad “4ever” borde se dagens ljus.

Planerad för att återuppliva R4:an, skulle dess marknadsföring inte ske förrän 2024. Den kommer att följa den framtida elektriska R5:an, som är planerad till 2023. Konceptet som kommer att presenteras för oss om några dagar bör därför inte ha någon koppling till 4ever projekt.

Om samma ämne:
2021, förändringens år? El- och hybridbilar har aldrig sålt så bra i Frankrike

Källa: Renault

Relaterade Artiklar

Back to top button