McLaren-teamet går med i det elektriska Formel E-mästerskapet

McLaren Formula E © (Bild: McLaren)

Formel E-säsongen 2022-2023 kommer att se en ny utmanare anlända.

McLaren-teamet kommer verkligen att ta platsen för det nuvarande Mercedes-teamet, som har meddelat sitt tillbakadragande i slutet av den pågående säsongen.

Formel E: här kommer en ny utmanare!

Grundades 1963 av Bruce McLaren, den självbetitlade tillverkaren startade i F1 1966, med sin VD bakom ratten. Ett team som fortfarande är närvarande i F1 idag, och som hittills har samlat på sig åtta tillverkartitlar och inte mindre än 12 förartitlar. Det är nu officiellt, för säsongen 2022-2023 kommer McLaren-teamet också att tävla i Formel E.

Faktum är att det brittiska företaget har nått en överenskommelse om att köpa Mercedes-teamet, som hade meddelat slutet på sitt engagemang för Formel E i slutet av säsongen. Det bör noteras att den nuvarande direktören för Mercedes-teamet i Formel E, nämligen Ian James, kommer att förbli ansvarig för teamet när hans övergång till McLarens nya färger har ägt rum.

För McLaren är detta en helt ny utmaning, tillverkaren har i hjärtat att visa upp sig på marknaden för elektrisk mobilitet. Förarduon är ännu inte känd, liksom de olika sponsorerna, vilket kommer att göras officiellt inom kort. Ett Formel E-team som kommer att köras separat från F1- och IndyCar-teamen säger McLaren Racing honcho Zak Brown.

Om samma ämne:
Formel E: den nya generationen kommer, lättare och mycket effektivare

Källa: Ars-Technica

Relaterade Artiklar

Back to top button