Massiv piratkopiering: flera Blizzard-spel är för närvarande tillgängliga på Discord

Blizzard Hack © Blizzard

För att skicka ett starkt budskap till Activision Blizzard har hackergruppen Blizzless Project gjort flera Blizzard-spel tillgängliga på Disharmoni.

Specifikt har bandet gjort tillgängliga nya remasters av Star Craft, Warcraft III och Diablo II i en version utan den obligatoriska anslutningen till Battle.net.

Ett hack som sådde Discord på Blizzard

Det är ingen hemlighet att Activision Blizzards aura har varit kraftigt nedsmutsad de senaste åren. Tveksam intäktsgenerering av dess spel, fall av sexuella och moraliska trakasserier inom det eller obligatorisk anslutning till att spela spel även ensam: orsakerna bakom förlorat förtroende hos spelare för den amerikanska jätten är många.

Dessa är i synnerhet klagomålen från Blizzless Project-gruppen, som med all sannolikhet verkar i Ryssland, med avseende på företaget. Han pekar också på, förutom de senaste misstag av Activision Blizzard, hur ryska spelare har behandlats i ljuset av den fruktansvärda konflikten mellan Ukraina och Ryssland. Han förklarar att ” spelare kan köpa ett spel och fråntas rätten att spela det enligt utgivarnas nycker “.

För att visa sitt missnöje har den lilla gruppen lyckats ta bort kravet på en obligatorisk anslutning på remastererna av stora klassiker från Blizzard. StarCraft: Remastrad, Warcraft III: Reforged (den berömda) och Diablo II: Resurrected kan alltså återställas gratis på Discord of Blizzless Project (en operation på egen risk, naturligtvis). Dessa versioner låter dig därför (åter)upptäcka de stora Blizzard-klassikerna som är uppdaterade, även i offlineläge.

Ett koncept som inte är nytt

Även om det är en stark handling från gruppen av hackare, är tanken på att kunna spela Blizzard-spel offline inte vid sitt första försök. I mars 1998, ett “bnetd”-emuleringspaket med titeln ” StarHack » får göra detsamma på spelet Star Craft original.

Efter att ha fått ett formell meddelande från Blizzard, övergav dess skapare, Mark Baysinger, projektet ett år efter dess tillblivelse. Som en öppen källkod, StarHack fortsatte dock på sin väg innan han ställdes inför rätta av Blizzard. Detta är också ett av de första rättsliga fallen av att åberopa DMCA för att sätta stopp för sådan piratverksamhet.

Ryssland-baserade Blizzless Group verkar inte lika orolig över deras projekts öde. Det skulle bara vara ett första steg att göra Blizzard-spel tillgängliga för så många människor som möjligt. Den lilla gruppen planerar verkligen att leverera en del av sin källkod så att samhället också kan tillägna sig den.

För närvarande verkar inte Blizzard ha vidtagit några kraftfulla åtgärder för att få ett slut på Blizzless Projects praxis. Ett fall som orsakar förödelse att följa, därför.

Källa: TorrentFreak

Relaterade Artiklar

Back to top button