Maserati presenterar sin allra första elbil

maserati

Den berömda italienska tillverkaren drog fördel av sin presentation av Grecale SUV för att avslöja för världen sin allra första elbil, Grecale Folgore SUV, en 100 % elektrisk version av den första staden, som bör anlända till våra regioner nästa år.

Mycket lite information har delats, men det är möjligt att beundra maskinens design, nödvändigtvis mycket nära dess termiska lutning, två år efter tillkännagivandet.

Maserati börjar sin övergång

Maserati presenterade därför sin nya kompakta SUV Grecale idag, men var inte nöjd med en enda modell: Grecale Folgore presenterades omedelbart efter och kommer att vara dess helt elektriska version, en första sedan 1914, dagen för företagets tillkomst. SUV:n kommer att bära ett 105 kWh batteri och kommer att ha upp till 800 Nm vridmoment, vilket bevarar det som är en del av framgången för märket: bilarnas sportprestanda.

Å andra sidan vet vi inte vad fordonets laddningstid, autonomi eller pris kommer att vara när det släpps 2023, efter att dess store termobror planerade för detta första halvår till ett minimipris på 75 450 euro. . Vi kunde inte heller få en glimt av bilens interiör, men det är mycket troligt att den kommer att vara väldigt lik Grecale.

Sista “roliga” detalj, det kommer att vara möjligt att skaffa en Grecale Folgore med livré inspirerad av Guggenheim-museet i Bilbao.

Om samma ämne:
Chevrolet retar Equinox, en lovande elektrisk SUV

Källa: InsideEVs

Relaterade Artiklar

Back to top button