Maserati GranTurismo, Trident förnyar den ikoniska bilen och gör den mer …

där Maserati GranTurismo är en sann ikon för varumärket. Bilen är specialdesignad för att kombinera hög prestanda med hög komfort även för långa resor. På så sätt samsas både själen från en sportbil och en lyxig GT i bilen.

För att göra din ikon ännu mer speciell, Maserati presenterade nya GranTurismo. De yttre linjerna är designade för att uppnå den perfekta balansen mellan skönhet och funktionalitet tack vare eleganta men ändå unika linjer.

Klassiska proportioner flankeras av modern och avantgardistisk mekanik. Under den långa huven går det faktiskt att hitta den revolutionerande Nettuno V6-motorn med dubbelturbo i två versioner. Iscensättningen Modena den är utrustad med 3,0-liters 490 hk-versionen för uppställningen Trofé maxeffekten stiger till 550 hk.

Maserati har förnyat sin GranTurismo med nya motorer från V6 men också skapat den första 100 % elbilen

Men den tekniska utvecklingen som initierats av Maserati har också lett till födelsen av GranTurismo Folgore. Denna version av bilen använder ett helt elektriskt batteridrivet framdrivningssystem.

De tre elmotorerna är baserade på 800V-teknik och deras funktion härrör från lösningar som härrör från Formel E. La effekt som genereras av permanentmagnetmotorer är 560kWmotsvarande cirka 760 hästkrafter.

där GranTurismo Folgore det representerar den första bilen i märkets historia att anta en 100% elektrisk framdrivning. Maseratis mål är att elektrifiera hela sortimentet under de närmaste åren utan att glömma dess italienska karaktär.

Därför är alla de nya modellerna, inklusive nya GranTurismo, utvecklade på Maserati Innovation Lab och kommer att produceras i Mirafiori (Turin) nav. Förverkligandet kommer att göras till 100 % i Italien och kommer att representera toppen av “italiensk lyxprestanda”.

Hantverk och innovation är de två själarna i Maserati Granturismo. Tekniken ombord kommer att vara av den senaste generationen där den sticker ut MIA Multimedia-systemet (Maserati Intelligent Assistant), det avancerade infotainmentsystemet och Head-up Display.

Det är också intressant att understryka allt arbete som utförs av ingenjörerna angående den tekniska utrustningen som inte syns men som bidrar till fordonets säkerhet och dynamik. Bland detta sticker ut elektrisk-elektronisk arkitektur Atlantis High för nivå 5 cybersäkerhet och huvudkontrollern VDCM (Vehicle Domain Control Module) för konstant och kontinuerlig kontroll av bilen.

Relaterade Artiklar

Back to top button