Marshall tar över trådlösa hörlurar: ska du byta ut dina Airpods mot ANC-mönstren?

Sammanfattning
  • Fördelen med en mer matt och vattentålig konstruktion
  • Semi-intra komfort
  • Exemplarisk uppkoppling
  • Taktil ergonomi och universell tillämpning VS patentskyddat system
  • Ännu större autonomi
  • Aktiv isolering och justerbar ljudåterkoppling
  • Ett klokt ljud VS ett mer rockigt ljud

Marshall ANC

Medan Airpods Pro-formatet och aktiv brusreduceringsteknik nu är utbredd i True Wireless-världen, erbjuder väldigt få märken de fördelar som Marshall har medfört med sin nya Motif ANC. Det finns många likheter med Apple-hörlurar, men Motiv ANC drar nytta av Marshalls särdrag för att få vissa fördelar jämfört med sina konkurrenter.

Se Marshalls ANC-mönstererbjudande

Fördelen med en mer matt och vattentålig konstruktion

Till skillnad från de flesta smartphonetillverkare som lanserar hörlurar med nolltråd, lägger Marshall inte på ljusa toner och glänsande eller lackade ytor. Tvärtom illustrerar den svarta designen och matta utseendet varumärkets resoluta rockarv. Ännu mer, för att återspegla dess legendariska förstärkare, pryder Marshall sina hörlurar och deras laddningsbox med en kornig och vinylyta. På denna punkt skiljer de sig från Airpods Pro och deras “kloner”; så snart de är i handen, uppfattar man en känsla av större täthet.

Den matta ytan på Motif ANC håller dem rena och ser mindre röriga ut. Dessutom är de mindre benägna att repa än Airpods Pro. Marshall Bluetooth-hörlurarna går också ett steg längre när det kommer till vattenskydd. I själva verket ersätts IPX4-certifieringen av Apple-hörlurar av IPX5 Marshall-certifieringen, vilket är tillräckligt för att motstå en vattenstråle, som flödet av en kran.

Marshall ANC-produkt

Ännu mer intressant är Motif ANC-fodralet IPX4-certifierat, när Airpods Pro inte har något speciellt motstånd.

Den mer premiumdesignen hos Motif ANC översätts inte bara till yt- eller vattenbeständighet. Designtips, som den räfflade ovandelen eller den vita logotypen på baksidan, hjälper Motif ANC att sticka ut ännu mer. För att inte tala om lyxiga hörlurar, Marshalls har tillräckligt med argument för att stå emot sina konkurrenter, som säljs till ett högre pris. Motif ANC är tillgängliga för 199€ medan den senaste generationen Airpods kräver 279€.

Semi-intra komfort

Alla tål inte örontips som går djupt in i örat. Som sådan har marknaden för in-ear-hörlurar gett vika för mer semi-in-ear-former. Principen bygger fortfarande på en spets monterad på en plaststav, förutom att denna stav är mycket kortare.

Det är på denna moderna topologi som Marshall förlitade sig för sitt motiv ANC. Det är enkelt, formen är lika optimerad som på Airpods
Pro och känslan av komfort är lika bra hur som helst. Resultat ? Vi kunde bära båda paren i timmar utan något obehag. Dessutom gör den låga tjockleken att varje Marshall trådlös hörlur kan balanseras optimalt i örat.

Marshall livsstil

Exemplarisk uppkoppling

En annan punkt där Motiv ANC lyser av sin modernitet: uppkoppling. Deras Bluetooth-chip innehåller den senaste versionen av standarden (5.2).

Motif ANC bibehåller därmed god signalstabilitet och bra räckvidd, oavsett användningsförhållanden. Marshall förlitar sig här på klassiska och beprövade codecs, vilket sparar både autonomi och bandbredd. Framför allt är Motif ANC-anslutningen i dubbel mono, vilket förblir praktiskt för att ta ett samtal till exempel med en enda trådlös hörlur. Som sådan är upplevelsen absolut jämförbar med Airpods Pro, den senare har samma enkelhet i anslutningen.

Taktil ergonomi och universell tillämpning VS patentskyddat system

Airpods Pro är hörlurar med perfekt finslipad ergonomi, men som i första hand riktar sig till iOS/macOS-användare. De många möjliga inställningarna i Apples universum blir komplexa att förstå när vi använder dem på ett Android-system.

Omvänt är Motiv ANC mer universella. Förutom Google Fast Pair-integration (snabbparning i Android) fungerar de trådlösa hörlurarna med Marshall Headphones-appen. Detta, tillgängligt på både iOS och Android, låter dig göra flera inställningar och uppdatera hörlurarna. Men framför allt tillåter Marshall-hörlurar funktioner som saknas i Airpods Pro, som att justera intensiteten på aktiv brusreducering, eller till och med tilldela en konfigurerbar equalizer.

Om Airpods Pro erbjuder en ganska nyckelfärdig upplevelse, visar Marshall Motif ANC en något mer anpassningsbar karaktär.

När det gäller hörlurarnas integrerade kontroller, välj din sida! Airpods Pro är baserade på principen om haptisk stav, som den tar
nypa för att utlösa åtgärder. Omvänt placerar Motif ANC:erna en stor taktil zon på den platta baksidan av varje öronsnäcka, som bara behöver röras. Om effektivitet är närvarande i båda fallen är några situationer till Marshalls fördel. Faktum är att vid exempelvis sportbruk är det lättare att komma och placera ett finger på hörluren än att ta tag i en stav och nypa den.

Ännu större autonomi

Om varken Motif ANC eller Airpods Pro är mästare när det gäller autonomi med en laddning, förblir deras uthållighet tillräcklig för konventionell användning.

Ändå klarar sig Marshalls lite bättre än sina konkurrenter, eftersom autonomin kan nå upp till 06:30 utan aktiv brusreducering, eller 1 timme mer än för Apple-hörlurar. Framförallt, trots den goda kompaktheten hos laddboxen, ger den ytterligare tre cykler. Den totala autonomin för Marshall Motiv ANC är därför lika bra som för Apple Airpods Pro, med totalt 25 timmar.

Marshall ANC

Aktiv isolering och justerbar ljudåterkoppling

Airpods Pro lade grunden för verkligt effektiv brusreducering på True Wireless-hörlurarna. Efter denna trend, innehåller Marshall Motif ANC lika modern teknik för att skapa utmärkt dämpning över hela ljudspektrat. Oavsett situation gör den moderna aktiva isoleringen, i kombination med en uttalad passiv isolering (skapad av tipsen), det möjligt att ge användaren en riktig bubbla av tystnad. Det är då aldrig nödvändigt att pressa volymen till dess gränser för att höra subtiliteterna i ett stycke. Effektiviteten av denna aktiva brusreducering är fortfarande lite under Airpods Pro, men känslan är väldigt nära i praktisk användning.

Om du tvärtom föredrar att inte avskärma dig från din omgivning, låter Transparency-läget dig återställa de frekvenser som dämpats av öroninsatserna.

Grädden på moset, brusreducering och Transparency-läget är båda justerbara i intensitet i Marshall Bluetooth-applikationen, i steg om 10 %. En funktion som är omöjlig med Apple-hörlurar.

Ett klokt ljud VS ett mer rockigt ljud

Apple har lyckats skapa en utmärkt ljudbalans på sina hörlurar. Ljudet hos Airpods Pro är alltså klokt och väldigt mångsidigt. Tack vare deras 6 mm givare ger Motif ANC tillgång till ljudkvalitet
lika rik, detaljerad och öppen, men med en annan personlighet.

Marshalls signaturljud ger mer kraftfull bas och något ljusare highs när du lyssnar. Oavsett om det är fartfylld musik eller tysta stilar, är Motiv ANC:s klarhet och energi överlägsen sina konkurrenter. Vi noterar särskilt bas som är lite mindre riklig samt en jämförbar ljudbild. Dessa skillnader gör att Minor ANC fortfarande är mer bekväma på rock- och elektromusik, när Airpods Pro uttrycker sig lite bättre på jazz och mer vokala genrer.

Marshall förstod också att det inte finns någon universell signatur. Vi skulle till och med kunna säga att det finns lika många idealiska ljud som det finns användare. Det är därför Marshall Headphones-applikationen inkluderar en konfigurerbar equalizer med 5 frekvensband. Det är alltså möjligt att spela på ljudet genom att anpassa bas, mellanregister och diskant. Marshall-equalizern förvandlar inte lyssningen och tillåter inte heller att vinna i tekniskitet. Ändå gör de små justeringarna det redan möjligt att dämpa sin karaktär i diskanten, eller att förbättra basen i basen.

Se Marshalls ANC-mönstererbjudande

Relaterade Artiklar

Back to top button