Mars: Vi kommer att vara på den röda planeten snabbare än vi tror

Orden från chefen för Space X, Gwynne Shotwell, i en nyligen intervju med CNBC, talade om Mars som ett kortsiktigt mål.

Människans första promenad på Mars är inte så långt borta!

Mars är varje astronauts förbjudna drömsåväl som de viktigaste rymdorganisationerna, men en framför allt, Space X, NASAs huvudsamarbetspartner, verkar ha vad som krävs för att genomföra det ambitiösa uppdraget.

Elon Musk, chef för Tesla och Space X har ägnat mycket energi och pengar åt e Gwynne Shotwell talade om Mars i en nyligen intervju med CNBC.

“Jag tror att vi kommer att se den första marsvandringen under det här decenniet. Vi jobbar hårt och har stora planer för Mars yta. Folk kommer att börja tänka mer intensivt på det och jag tror att inom fem eller sex år kommer folk att se att det här är ett riktigt ställe att gå till, sa chefen för rymdorganisationen.

Ett mänskligt uppdrag till Mars kan bara likställas i termer av betydelse för den historiska händelsen med månlandningen.

Framtida projekt är ambitiösa och vi talar inte bara om utforskning av rymden, utan om studier om hur Mars kunde göras till en beboelig planet.

Elon Musk har vid flera tillfällen talat om en plan B, en andra planet där människor kan känna sig hemma, ännu en stor grön trädgård i vårt solsystem.

Hindren är förvisso många, men inte oöverstigliga för forskare och forskare som har studerat den röda planeten under en tid.

Kommer Elon Musks dröm att gå i uppfyllelse i framtiden? Det finns för närvarande inget svar på denna fråga och vi skulle förmodligen inte leva tillräckligt länge för att se Mars bli jordliknande, men de teoretiska grunderna har lagts och det kommer att vara upp till kommande generationer att slutföra det ambitiösa projektet.

Relaterade Artiklar

Back to top button