Mars: SpaceX kommer att ge liv till den röda planeten, det är då

Mannen kommer att röra Mars snabbare än vi föreställer oss. Det är löftet om SpaceXrymdorganisationen född under ledning av visionären Elon Musksom kommer att ta bördan av att föra mänskligheten till den röda planeten förbi 2030.

“”.

Under en intervju förklarade Elon Musk tydligt att den röda planetens egenskaper inte alls är gynnsamma för mänskliga vanor. Den rikaste mannen i världen understryker faktiskt alla ansträngningar som görs i rymden, vilket de är farlig eftersom de kunde få besättningarna att aldrig återvända.

Elon Musk beskriver förhållandena på Mars

“”. Det är hans ord också mot bakgrund av att Mars har en medeltemperatur på -66,22 °en verkligt glacial kyla jämfört med jorden, där den vid den kallaste punkten vidrör -56 °.

Dessutom måste det sägas att Mars kännetecknas av en stenig yta, som inte är fri från riktigt stora vulkaner och kanjoner. Dessutom finns det gravitationsdiskursen, som motsvarar en tredjedel av den som finns på jorden, med atmosfären mycket tunnare.

Det intressanta är dock att alla kommer att kunna åka till Mars med SpaceX även om det kostar ungefär 100 000 USD för en biljett. Det kommer säkerligen att behöva vänta till 2029 innan människan sedan kan få sin första upplevelse på Mars.

Relaterade Artiklar

Back to top button