Mars: Nüwa kan bli den första staden som tar emot 250 000 människor

Det skulle kunna kallas Nuwa nästa stad som upp Mars kommer att vara värd för 250 tusen människor. Finalist tillsammans med andra 175 förslag, projektet av Abiboo imponerade på alla för dess ekologiska hållbarhet och den teknik som presenterades. Vid tävlingen som anordnas av Mars Society välkända ansikten deltog, inklusive kunde absolut inte missa Elon Musk med Mellanslag X.

Beskyddare av Tesla i själva verket har han alltid varit särskilt intresserad av möjligheten att leva på Mars. Så mycket att hans prognoser tydligt ser en framtid inom turistsektorn på den röda planeten. Här är egenskaperna hos Nüwa, en av städerna som skulle kunna byggas på Mars.

Nüwa är namnet på staden som kan vara bland de som ska byggas på Mars

Det är skönt att nästan med otvetydig säkerhet kunna prata om det: Nüwa kan vara en av städerna som kommer att byggas på Mars. Denna tanke antyder att den nästan säkert kommer att finnas där möjlighet att leva på den röda planeten. Det är faktiskt allt en projektinte bara de 175 finaliststäderna, utan också möjligheten att bygga dem.

Mars Society organiserade tävlingen som såg otaliga idéer om möjliga bostadsscenarier av Mars. Denna amerikanska ideella organisation har alltid ägnat sig åt att utforska denna planet med en futuristisk vision. Avslutande bland finalisterna är staden Nüwa skapad av Abiboo arkitekturstudio som tillsammans med nätverket SONet arbetat med detta ambitiösa projekt.

Ett team av vetenskapsmän ledda av Guillem Anglada de återskapade fem möjliga städervar och en kan vara värd för upp till 250 000 människor. Tillsammans arbetade de på distans på olika kontor runt om i världen. De var också tvungna att tänka på teknologier som kunde stå emot och tillåta liv i svårt klimat av Mars. Staden kommer att bestå av prefabricerade rörformade som kommer att infogas i Mars klippiga berg.

Var och en av dessa moduler är tillräckligt stor för att bygga vidare på tre våningar och att förstå, som anges i en artikel av La Stampa, “grönområden, stadsträdgårdar, konstnärliga utrymmen och kondensområden som hjälper till att avleda värme och ren luft. De gröna ytor samhällen inkluderar djur och vattendrag för att främja fysiskt och psykiskt välbefinnande, en typ tillägnad experimentell vegetation och en annan typ som uteslutande fungerar som en rekreationspark ”. Här är den suggestiva videon om projektet.

Relaterade Artiklar

Back to top button