Mars: Helikoptern kopplad till Perseverance-rovern är redo att gå

Efter den otroliga landningen av NASA:s Perseverance-rover på Mars fick tjänstemän från Jet Propulsion Laboratory den första rapporten om Helikopterns tillstånd, Ingenuity Mars som landade bredvid rymdfarkosten den 18 februari 2021. Allt verkar fungera som planerat, tack och lov.

“Säger Tim Canham, Ingenuity Mars Helicopter Operations Manager på JPL.” “.

Efter att Perseverance har distribuerat uppfinningsrikedom till ytan, Helikoptern kommer att testas under 30 marsdagar (31 Earth Days). Om enheten överlever de första marsnätterna (där temperaturen sjunker till minus 90 grader Celsius), kommer teamet att fortsätta med den första flygningen av ett plan till en annan värld.

Skulle flygplanet lyckas lyfta under sin första flygning, över 90 % av projektmålen skulle ha uppnåtts . Om enheten landar framgångsrikt och förblir i drift kan upp till fyra fler flygningar göras, var och en baserat på framgången för den senaste. “”, förklarade slutligen MiMi Aung, projektledare för Ingenuity Mars Helicopter vid JPL.

Kort sagt, vi hoppas att allt går bra.

Läs vidare och följ Tecnoandroid för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste nyheterna och kuriosa om teknik och vetenskap som aldrig slutar utvecklas mot stora mål och upptäckter. Många nyheter kommer de närmaste dagarna.

Relaterade Artiklar

Back to top button