Mars: här är videon som ger oss alla ljuden från den röda planeten

där vetenskap har gjort stora framsteg de senaste åren. Vad i teknologi har nått det tillåter oss att veta saker som tidigare hade varit otänkbara att studera. Faktum är att nyligen en video- postat av American Space Agency ger oss alla ljud från Mars inspelad av rover Uthållighet av NASA. Sätt på hörlurar och skruva upp volymen för att njuta av en resa med slutna ögon på röd planet. Det blir spännande. Ha ett gott lyssnande.

Mars: en video ger oss de ljud som spelats in av NASA:s Perseverance

Baptiste Chidefransk vetenskapsman, som sysslar med analysen av de ljud som spelats in av rover su Marshan har förklarat:

“”.

Dessa registreringarsom varierar från vindmetallhjul av rover Uthållighetgjorde det möjligt att studera atmosfärens sammansättning från Mars. Mycket tunnare, det utsända ljudet kommer tillbaka förnimmelser helt annorlunda om samma rover hade varit på Landa att registrera i ljud.

Registreringen gjordes tack vare två mycket enkla mikrofoner som vem som helst av oss kan köpa på internet. Placerad en på roverkroppen och den andra på änden av robotarmen, missade de ingen särskild utfärdat av rörelsen av UthållighetMars.

Också Nina Lanzafrån Los Alamos som arbetar med data som samlas in av mikrofoner från Uthållighetuttryckte sin åsikt om inspelade ljud från Perseverance-rovern vidare Mars:

“”.

Kort sagt, sedan den senaste upptäckten av en skrämmande händelse på Mars som överraskade henne NASAnu finns det fler element vilket kommer att tillåta studie mer i detaljatmosfär av röd planet. Nu ska vi bara njuta registrering mycket hyllad.

Relaterade Artiklar

Back to top button