Mars: erövrad av Arabemiraten tack vare “al-Amal”-sonden

Kallas “al-Amal“, Vilket på arabiska betyder” hopp “, den första sonden som erövrade Mars. Förenade Arabemiraten är det första arabiska landet som har nått den röda planeten. Nästa mål är att slutföra resan med astronauter i kött och blod.

Förenade Arabemiraten erövrar Mars

Omran Sharaf, ansvarig för detta rymduppdrag, bekräftade att UAE:s “al-Amal”-sond har nått omloppsbana av den röda planeten. Så det finns officiellt på Mars och ger ett verkligt unikt rekord för detta land.

Rymdfarkosten lanserades den 20 juli förra året den första att korsa mållinjen nå målet. Den kinesiska sonden kommer också att anlända till Mars i snabb följd Tianwen-1 Och mars 2020 av NASA.

Den kinesiska, när den väl rör vid marken, måste landa en rover medan sonden av NASAi samarbete med Hexkommer att ta några prover av Mars jord att föras tillbaka till jorden.

När vi återvänder till Arabemiraten döper denna framgång dem femte rymdmakten som nådde Mars. Uppenbarligen efter Ryssland, Indien, Europa och USA. En trevlig milstolpe för “Hope”, det engelska namnet “al-Amal” som tar detta arabiska land som är engagerat i att erövra rymden till toppen av rymdrankingen.

Allt detta kommer förhoppningsvis att ge ytterligare information från Mars så att vi snart kommer att kunna se en rymdresa som inte består av “robotar”, utan av astronauter. En av de viktigaste stenarna är rymdstrålning. En nyligen genomförd upptäckt fann skyddande egenskaper hos en svamp som växer i Tjernobyl. Faktum är att lagren av Cladosporium shaerospermum de skulle kunna skydda kosmisk strålning.

Det återstår dock att hitta ett sätt att använda denna naturliga teknik genom att skapa skyddspaneler som gör att astronauterna som ska göra denna långa resa kan bäras säkert.

För att återgå till “Hope” är målet med UAE-uppdraget att studera meteorologi av Mars tillsammans med damm stormar som kännetecknar den.

Relaterade Artiklar

Back to top button