Mars: du har aldrig sett det så nära, här är sanningen bakom ryktena

Den 27 augusti 2003 Mars befann sig oväntat mindre än 60 miljoner kilometer från jorden, liksom kortaste avstånd som någonsin registrerats under de senaste 60 000 åren. Idag fortsätter “samma” händelse att manifestera sig, men inte som det hände för 18 år sedan. Så, är det en fråga om sanning eller en falsk myt som förs utan anledning?

Mars: sanningen bakom 2003 års fenomen

Det är sant att Mars var närmare månen, faktiskt med ungefär tiotals förstoringar, det gick att se den så stor som denna med blotta ögat. Men det finns ett, för sedan det ögonblicket har denna händelse förvandlats under åren till en verklig falska nyheter.

Vi förklarar oss bättre: det som hände efter 2003 var bara stort missförstånd, ett missförstånd i kommunikationen som fortfarande lyckas lura Internetanvändare. Men vi kommer att berätta mer, varför i år kommer inte ens den röda planeten att synas på himlen alls. Enligt vad experterna sa kommer en liknande händelse bara att upprepa sig i 2287när de nuvarande generationerna kommer att vara borta.

där kränkande dom som i åratal har fortsatt att så falsk information är följande: samt exakt

: Mars har en diameter som är ungefär dubbelt så stor som vår satellit, så för att kunna se den utan förstoring bör det vara två gånger avståndet Jord-månen. Man bör också komma ihåg att den röda planetens massa är ungefär 9 gånger så stor som vår satellit, så om den var på detta avstånd skulle vi stöta på allvarliga gravitationsproblem.

Relaterade Artiklar

Back to top button