Mars: Det kan finnas livsformer på den röda planeten

Mars den kan vara livsformer. Detta är omfattningen av upptäckten som gjorts av forskare om den röda planeten. Nyheter som öppnar upp nya horisonter för människan och Mars. Här är alla detaljer om denna sensationella nyhet.

På Mars kan undergrunden generera liv

“”. Det här är de otroliga orden som bekräftar möjligheten att den röda planetens underjord inte bara kunde generera, utan vara lämplig för livet. Detta konstaterade studiens första författare Jesse Tarnasforskare av Jet Propulsion Laboratory (Jpl) av NASA och doktorand vid Brown University.

Upptäckten är resultatet av studier av några meteoriter som, efter att ha lösgjort sig från Mars jord, föll till jorden. Experimentet satte dem i kontakt med vatten som till sin sammansättning liknade vad som kunde hittas i den röda planetens undergrund. Resultaten var häpnadsväckande. De betingelser som skapas inom den, genom naturliga kemiska reaktioner, kan vara värd för liv.

Vad i huvudsak kan ge bränsle till livet på den röda planeten?

Mikroorganismer de skulle lätt kunna leva och försörja sig själva i denna situation. Så det kan finnas livsformer på Mars. Inte bara det, utan ett helt mikroorganiskt system. Det var tidningen Astrobiologi att publicera hela studien. Den kemiska energin som nämns i början hänvisar till radiolys. Så här publicerades en artikel Ansa.it förklarar denna process.

“”.

Kort sagt, du slutar aldrig lära dig nya saker om Mars. Elon Musk vill nå Mars med en resa förbi 2026men profetia om vem som kommer att delta i resan är verkligen inte tröstande.

Relaterade Artiklar

Back to top button