Mars: är det du ser verkligen en regnbåge? Här är sanningen

Efter ankomsten av Ingenuity drönaren på Mars, vi har alla blivit bombarderade med fantastiska bilder av denna mystiska planet. Bland de olika bilderna publicerade av NASA det finns dock en som har väckt väsen, och det är inte Mars jord. Objektivet är en del av en av de bakre kamerorna på Uthållighet och filmade scenen när han gick därifrån Påhittighet som ligger kvar i bakgrunden. Det många har sett är otroligt: ​​a regnbåge.

Hur är det möjligt att ett sådant fenomen kan inträffa på Mars, känt för frånvaron av regn? De öppnade i debatter och den hypotes mer disparata. Låt oss se dem tillsammans och sedan upptäcka sanning som kommer från sista meningen av NASA.

En regnbåge dyker upp på Mars: sanning eller fantasi?

Ett första tvivel som vi kan förkasta är att regnbågen som syns på bilden som tagits på Mars är det fantasins frukt. Bilden är verklig och i bakgrunden kan vi se linjer av nyanser ljusare än “himlen”.

Regnbåge Mars

Härifrån startade de i skur flera hypoteser. Det mest sannolika kan sammanfattas i dessa tre:

  1. trots att vetenskapliga studier utesluter möjligheten av regnbågar på Mars på grund av frånvaron av nederbörd, har vissa tänkt på en riktig regnbåge. Vid polerna på den röda planeten finns det snöalltså avdunstar dessa droppar kunde ha skapat en reflex- mycket lik våra vanliga regnbågar;
  2. andra, å andra sidan, antog att det var det så kallade fenomenet “uttorkat område“. I princip istället för att vara ångdroppar, var det som skapade den reflektionen dammpartiklar;
  3. äntligen har några tänkt på en sammanträffande av reflexer på grund av kameran som förevigade scenen.

Bekräftelsen kommer från NASA

Av alla hypoteser är den som kommer närmast sanningen den sista. Förekommer regnbågar på Mars? Bekräftelsen kom från NASA som, efter att ha hört om var och en, inte tog lång tid att ge dom. Svaret kom från Dave Lavery, Programledare av solsystemets utforskningsprogram.

“Säkert det är inte en regnbåge. Det är bara en inre reflektion i linsen av kameran”. Mysteriet avslöjat, utan en skugga av tvivel. För dem som var upprörda kan de trösta sig med astrala konjunktioner planerad till april, verkligen exceptionellt.

Relaterade Artiklar

Back to top button