Marknaden för trådlösa hörlurar kan se ankomsten av en ny välkänd spelare i ljudvärlden

Sonos © Sergej Lebedev / Shutterstock.com

Sonos kan snart producera sina egna trådlösa hörlurar
. Det amerikanska företaget har tagit kontroll över RHA Audio, ett skotskt företag som specialiserat sig på detta område.

Sonos är känt för sina multirumsljudlösningar och har utökat sin katalog de senaste åren genom att erbjuda soundbars och bärbara högtalare. Nästa steg, trådlösa hörlurar?

RHA Audio går under Sonos ägande

Sonos har tagit en majoritetsandel i kapitalet i RHA Audio, nyligen omdöpt till “Origin North”. Detta är vad vi får veta i ett dokument som publicerades den 26 oktober på webbplatsen för Companies House, Storbritanniens företagsregister. Kontaktad av media TrustedReviews om denna upptäckt gjorde Sonos helt enkelt följande kommentar:

Innovation är fortfarande kärnan i Sonos, både i de produkter vi designar och i den kultur som driver dem. Ibland förvärvar vi team, talanger och/eller teknologier som berikar vår befintliga och framtida produktfärdplan. Vi har inget annat att dela med oss ​​av just nu. “.

RHA Audio / Origin North grundades 2011 och specialiserar sig på design av in-ear-hörlurar. I synnerhet hittar vi i dess katalog TrueConnect och TrueControl ANC, trådlösa modeller. Ett kunnande som Sonos nu kan använda för sitt eget produktsortiment, som därför skulle kunna utökas med hörlurar.

Ett rykte som inte härstammar från igår

Det har ryktats ganska länge nu att Sonos expanderar utanför världen av trådlösa högtalare och soundbars. I januari 2019, Bloomberg meddelade att företaget arbetade med hörlurar. Information som sedan har bekräftats av publiceringen av flera patent i september 2020, sedan i februari 2021. De förverkligades dock aldrig till en kommersiell produkt. Mer nyligen, i maj förra året, upptäcktes ett patent som beskriver trådlösa hörlurar.

Naturligtvis bör sådana produkter passa in i Sonos ekosystem. De skulle till exempel kunna dra nytta av Sound Swap-funktionen, introducerad med Roam-högtalaren, som gör att ljudströmning kan växlas från en enhet till en annan med ett klick.

Källa: TrustedReviews

Relaterade Artiklar

Back to top button