Maps.me-applikationen, stark med 140 miljoner användare, lanserar sin kryptovaluta

Maps.me

Maps.me, en offline-resekartapp med 140 miljoner användare, planerar att lansera sin egen kryptovaluta.

Maps.me 2.0 kommer därför att erbjuda en cryptocurrency-plånbok samt decentraliserade finanstjänster (DeFi).

Läs också:
Crypto.com samarbetar med Booking.com för att erbjuda reserabatter

Maps.me samlar in 50 miljoner dollar

Offline resekartapp Maps.me har samlat in 50 miljoner dollar för att lansera sin MAPS kryptovaluta och integrera decentraliserade finanstjänster (DeFi) i sin plattform.

Denna finansiering leddes av den välrenommerade entreprenören Sam Bankman-Fried och gynnades även av medverkan av tungviktare i branschen som CMS Holdings och Genesis Capital.

Maps.me 2.0 syftar till att erbjuda en applikation som integrerar reseguider, hotellbokningstjänster och en kryptovalutaportfölj med flera valutor som erbjuder en årlig avkastning på upp till 8 %.

Maps.me säger att dess nya app inte bara kommer att hjälpa till att bekämpa höga valutaavgifter och provisioner som tas ut av banker och tredje parts resebokningsplattformar, utan också utöka tillgången till finansiering i allmänhet.

Läs också::
Kryptoguide: Hur och när kommer man in i kryptovalutor?

MAPS-token

MAPS-krypteringsvalutan kommer att vara både ett nytto- och styrningstoken. Faktum är att MAPS-innehavare kommer att kunna dra nytta av rabatter och exklusiva erbjudanden från applikationens partner. Dessutom kommer de refererade företagen att kunna använda MAPS-tokens för att presentera sig själva och få en bättre position i sökresultaten.

MAPS är också en “governance token”, eftersom viktiga beslut kommer att fattas av tokeninnehavare baserat på en enkel modell: 1 MAPS = 1 röst.

Sam Bankman-Fried, grundare av FTX-börsen, sa: “Maps.me har potential att driva mainstream adoption av kryptovalutor och decentraliserad finans (DeFi).”

Enligt uttalandet kommer mer än 58 % av Maps.mes 140 miljoner användare från den europeiska kontinenten och mer än 70 % är mellan 18 och 40 år gamla.

Källa: CoinDesk
, Kryptocast

Relaterade Artiklar

Back to top button