Manuell installation av lokalt nätverk i Apple MacOS

I den här manualen kommer vi att lära dig hur du gör skapa ett hem-LAN för att dela filer och skrivare med en Apple Mac-dator och MacOS-operativsystem. Du får också lära dig hur du delar filer och skrivare med andra operativsystem som Windows och Linux, bland annat. Innan du startar handledningen måste du uppfylla en rad krav, som att ha datorerna anslutna till samma router antingen via Ethernet (kabel) eller via WiFi, att ha datorerna i samma arbetsgrupp, och det rekommenderas att den privata IP-adressen korrigeras, eller via routerns statiska DHCP-tjänst.

För att ändra gruppen av arbeta på Mac, vi måste gå till äpple symbol Systeminställningar och väl där, vi klickar nätverk. Att vara ansluten till vårt nätverk, vi klickar på Avancerat och sedan på inom nätverk som vi klicka i VINNER sektion och han vi ändrar band av arbete som vi tillhör och vi kommer att sätta samma som den vi definierade i Windows 7. Vi accepterar och tillämpar ändringarna så att de träder i kraft.

När båda maskinerna tillhör samma arbetsgrupp, skulle vi börja stegen med att ansluta Mac till PC. Vi antar att du har läst och gjort vad som står i Windows 7-manualerna om mapp- och skrivardelning.

På Mac som är i Finder går vi till avsnittet GO> Anslut till server

Väl inne kommer en skärm som denna att visas:

Och det är där vi lägger smb://IP_DEL_COMPUTER MED Windows (till exempel i mitt fall har den 192.168.1.128 och den skulle läggas som på bilden smb://92.168.1.128

Vi ger den för att ansluta och det här fönstret kommer att visas, där vi kommer att lägga in användarnamnet och lösenord vi har i windows inte i mac .

När datorn är ansluten kommer Windows-datorn och de mappar som vi tidigare har definierat att dela att visas i Finder.

Nu ska vi göra samma sak så att vi från Windows kan dela filerna som vi har i Mac OS X.

Vi gå till Systeminställningar / Delning :

Och väl inne i aktien fortsätter vi enligt följande:

Vi markerar alternativet att dela filer och lägga till mappar som vi vill dela, med de behörigheter som de olika användarna kommer att ha (det rekommenderas att de alla läser och skriver för komfort, men om du kopplar upp främlingar är det bättre endast att läsa).

Sedan, i alternativrutan till höger, ger vi och kommer åt följande ruta:

Och i denna ruta markerar vi Dela filer och mappar via SMB och aktivera användaren. Nu när vi har allt konfigurerat går vi till Windows:

  • Starta, spring och skriv: \IP_DEL_ORDENADOR_MAC

Till exempel, om vår Mac-dator har 192.168.1.129, vilket är mitt fall, skulle vi sätta:

Vi trycker på ENTER och detta bör komma ut:

Som vi ser på skärmdumpen visas Mac-datorn på fliken NÄTVERK på Windows-datorn och vi kan interagera med mapparna. Vi hoppas att detta har varit till hjälp för dig.

Relaterade Artiklar

Back to top button