Mannen som slängde sin hårddisk med 8 000 bitcoins ska genomsöka soptippen med robothundar

Spot Pomei © Boston Dynamics

James Howells plan är genomtänkt in i minsta detalj, eller det är åtminstone vad han kommer att försöka demonstrera för Newport City Council (UK). En plan som teoretiskt skulle kosta 11 miljoner dollar och som skulle innebära användning av robothundar. Den 36-årige walesaren har för avsikt att övertyga sin publik med ett projekt värdigt de största science fiction-filmerna.

Dess mål? Hitta en hårddisk slängd i stadens offentliga soptipp mitt bland nästan 110 000 ton avfall. Ett objekt i bokstorlek med ett uppskattat värde (när denna artikel skrivs) på 180 miljoner euro.

Ett toppmodernt projekt

En del av denna finansiering kommer att användas för att köpa två Spot-robothundar från Boston Dynamics. I det här projektet skulle de först ingripa för att säkerställa säkerheten runt utgrävningsplatsen och på så sätt undvika hemliga utgrävningar, och för det andra för att skanna soptippen för att söka efter hårddisken. För att optimera allt kommer en av dessa robotar att vara i drift medan den andra är ansvarig.

Med hänvisning till kryptovärlden skulle de två robothundarna heta “Satoshi” och “Hal”. Satoshi hänvisar till användarnamnet för skaparna av Bitcoin och Hal hänvisar till “Hal Finney” ingenjören som fick den första bitcoin via en överföring.

För att genomföra detta projekt satte James Howells också ihop ett team på åtta experter inom mycket specifika områden som AI, datautvinning, avfallsutvinning och deponiforskning.

Dess framgång är inte garanterad.

Som en påminnelse, 2009 bröt James Howells nästan 8 000 bitcoins, som han sedan överförde till en av sina hårddiskar. Tyvärr, 2013, slängdes samma hårddisk av misstag i papperskorgen.

I händelse av att hans plan fungerar och han hittar sin hårddisk, kommer det också att vara nödvändigt att räkna med att skivan på den senare inte är trasig. Om hittills alla villkor är uppfyllda har walesaren mellan 10 och 20 % chans att uppgifterna inte kommer att kunna återställas; siffror validerade av dataåterställningsspecialister. En riktig hinderbana väntar honom.

Källa: Business Insider

Relaterade Artiklar

Back to top button