Manipulerar neuroner genom ett innovativt hjärnimplantat

Tror du att det är möjligt att manipulera neuroner direkt utifrån? Visst tror vi alla att detta inte är något som är möjligt, men överraskande nog kommer vi att finna att det inte är det. Vissa forskare har faktiskt utvecklat ett nytt och extraordinärt litet hjärnimplantat som kan användas för att manipulera neuroner trådlöst och därför utifrån kroppen.

Att presentera detta fantastiskt hjärnimplantat är en studie publicerad på sidorna av den auktoritativa tidskriften Naturkommunikation. Forskningen i fråga bär signaturen av ett team av forskare från KAIST (Sydkorea) samordnas av Jae-Woong Jeong. Närmare bestämt har koreanska forskare skapat en ny version av en neural anordning som de själva redan hade gjort i 2019. Huvudfunktionen hos denna växt är sin egen uppladdningsbart batteri utan användning av sladdar. Det är en kvalitet grundläggande för en hjärnimplantat. Därför samlas energi in tack vare verkan av en magnetiskt fält som kan passera genom vävnaderna och generera elektricitet som i sin tur kommer att användas för att ladda batteriet. Denna enhet består av ultramjuka polymerer Och biokompatibel och även presenter Mikrometriska lysdioder. Det är ett verktyg som låter dig manipulera neuronerna i hjärna använda ljuset genom den sofistikerade teknikenoptogenetik.

Enheten kan styras avlägset och kan visa sig vara extremt användbar för neurologiska studier som görs på försöksdjur, särskilt på möss. Därför kommer att manipulera neuroner inte längre vara science fiction som man trodde tills nyligen. Det extraordinära är att denna manipulation kan ske i modalitet totalt trådlöst.

Relaterade Artiklar

Back to top button