Månförmörkelse: om du älskar detta astronomiska fenomen kan du inte missa dessa filmer

Som vi sa i de tidigare artiklarnamånförmörkelse det avslöjades natten mellan den 15 och 16 maj. Få har dock lyckats se den i sin helhet, särskilt i Italien. Även om det har varit nästan omöjligt att observera det i sin helhet, är ingenting förlorat ännu, det finns alltid en lösning på allt. Om du är en älskare av astronomi kan du inte missa det film som vi kommer att lista nedan. Naturligtvis blir det inte samma sak som spektaklet sett med ens egna ögon, men de kommer ändå att tillåta oss att drömma.

Månförmörkelse: listan över temafilmer

Absolut mästerverk, frukten av den amerikanske regissören, manusförfattaren och filmproducenten. I filmen ser vi inriktningen av solen, jorden och månen ackompanjerad av låten Also Sprach Zarathustra av Richard Strauss.

Inget att säga, orden av:

Film från 1940, den nådde framgång år efter releasen tack vare Igor Stravinskys musik.

Thriller som utspelar sig i Australien på 90-talet, inspirerades av den sanna historien om serien Han, före detta jägare, dödade sju liftare.

Äntligen ser vi en stumfilm som släpptes på bio 1907. Huvudpersonerna är Månen och Solen, två allegoriska gestalter, två ansikten som möts på den mörka himlen. Ett tag trodde man att det handlade om ett homosexuellt par, men regissören förnekade allt.

Relaterade Artiklar

Back to top button