Månen: experter hittar en mystisk glaskula, vad kan det vara?

Medan sökandet efter ytterligare beboeliga planeter är i höjdpunkten, studerar rymdexperter måne upptäcka dolda hemligheter. Jordens satellit avslöjar en obestridligt föremål men det verkar vara helt vettigt. Det är en som markerar en sensationell vändning. Forskarna som försöker förklara fyndet är häpna.

Glassfär på månen: upptäckten av mysteriets komponent

Det kinesiska uppdraget Yutu-2 anlände på motsatta sidan av månen för två år sedan, vilket garanterar utforskningen av en del av den dolda månen. I de sista stegen avslöjade rymdkameran närvaron av en bild som gjorde experterna häpna. På månens ökenmånar har en liten glaskula tittat fram ur vridna pixlar. Mystisk.

Upptäckten är viktig och kan perfekt förklaras av de många vulkaniska händelser som har kännetecknat jordens satellit tidigare. Det finns många spår av bildandet av naturligt glas som bildas när silikatet utsätts för höga temperaturer.

Detta verkar vara den övertygande förklaringen som nyligen gavs av planetgeologen Zhiyong Xiao från Sun Yat-sen University och den kinesiska vetenskapsakademin. Det återstår att lösa upp knuten av mått, vanligtvis begränsad till delar av en millimeter och visar nu geometrier från 15-20 millimeter.

Vi kommer att veta mer i stället för ytterligare undersökningar för en rymdfråga som verkar mycket spännande.

Relaterade Artiklar

Back to top button