Månen: den naturliga satelliten 2022 kommer att förvandlas till ett turistmål

Om under en period argumentet “utforskning av månen” hade hamnat i glömska, under loppet av 2022 kommer inget annat att pratas om. Vår satellit kommer faktiskt att förvandlas till ett slags turistmål mot vilket rymduppdrag organiserade av länder som t.ex Japan, Ryssland, Sydkorea, Indien, Förenade Arabemiraten och USAoch dit flera också kommer att anlända privata sonder och landare. Låt oss spänna fast våra bälten eftersom vi kommer att se den första lanseringen av Space Launch Systemden mest kraftfulla raketen som någonsin gjorts.

Luna: Artemis uppdrag 1, här är vad det kommer att bestå av

Namnet på uppdraget som snart kommer att ta en mänsklig besättning till månen är och kommer att markera genombrottsåret Den amerikanska rymdorganisationen planerar att göra det Space Launch System standarden för framtida uppdrag till andra planeter och satelliter, men först måste de senare gå runt månen och kommer att göra det i 25/42 dagar. Kommer vi att, efter 50 års frånvaro, kunna beträda marken på satelliten igen?

Samtidigt vet vi med säkerhet att Artemis 1 också kommer att föra med sig en belastning på 10 CubeSat mikrosatelliter med syftet att utföra vetenskapliga experiment direkt på månen. Här ska vi leta eftervatten på ytan av satelliten och effekter av strålning utrymme på jordelivet. För att sedan övervaka och studera nära jordens asteroider (farligt för vår planet).

De uppdrag Programmet omfattar även privat industri. Bland de utvalda företagen finns Astroboten, som borde testa sin pilgrimslander genom att landa den. Men också Texana Intuitiva maskiner och det japanska företaget Ispace med månprogrammet.

Relaterade Artiklar

Back to top button