Mål: Peter Thiel, grundare av PayPal och allierad till Trump, avgår

Thiel, en av det republikanska partiets huvudgivare och grundare av jätten PayPal, lämnar styrelsen för Meta

Plötslig uppsägning? nya projekt på gång?

Peter Thiel, medgrundare av PayPal och Palantir Technologies, avgår ur styrelsen för moderbolaget till Facebook, Halvefter 17 år.

Thiel har länge varit en kontroversiell figur i Facebooks 10-manna styrelse, särskilt som en av få anmärkningsvärda figurer som öppet stöttade Trump.

Thiel, donerade miljontals dollar till Trumpkampanjen och var en del av den tidigare presidentens team.

Från kritikers sida sågs det som anledningen till att Facebook inte tog bort Trumps inlägg som bröt mot vägledande gemenskapsstandarder.

Han sägs också vara en nära förtrogen till Zuckerberg; Hon följde med honom till en privat middag med Trump 2019. Hon uppgav senare att hon pressades att ta bort politiska tal och publicitet om det från plattformen.

Mark Zuckerberg har hyllat det arbete som gjorts hittills

Thiel är gick med i Facebooks styrelse 2005ett år efter att företaget grundades e sju år före sin Wall Street-debut.

Bolaget sa på måndagen att det kommer att sitta kvar till nästa bolagsstämma med Metas aktieägare, där det inte kommer att ställa upp för omval.

Peter var en värdefull medlem av våra råd och jag är djupt tacksam för allt han har gjort för vårt företag “, sa Mark Zuckerberg, verkställande direktör för Meta. “Peter är verkligen en originell tänkare, som du kan diskutera dina svåraste problem med och få unika förslag.”

I ett uttalande på måndagen kallade Thiel Zuckerberg för “en av vår tids stora entreprenörer” och berömde hans “intelligens, energi och samvetsgrannhet”.

Relaterade Artiklar

Back to top button