Macrorit Disk Scanner: Skanna hårddisken efter dåliga sektorer och fel

Vad gör du när ditt datorsystem Windows börjar visa felmeddelanden ofta? Var letar du efter problemet först? Låt mig berätta för dig diskscanner Windows – det är här du ska börja. En hårddiskskanning kan hjälpa till att upptäcka och till och med åtgärda de vanligaste hårddiskfelen.

Även om datorsystem Windows kommer med en inbyggd diskfelscanner som erbjuder många kommandoradsalternativ för att skanna din hårddisk efter fel och dåliga sektorer, jag föredrar alltid att använda ett tredjepartsverktyg för detta. Jag tror att ett tredjepartsverktyg kan ge dig bättre funktioner och funktioner.

Skanna din hårddisk efter dåliga sektorer

återvänder till Macrorit Disk Scanner , det är ett mycket pålitligt och användbart verktyg för att skanna de “dåliga sektorerna” i systemet. Hårddisken i vårt system har flera “dåliga sektorer”, som faktiskt är ett kluster av data som inte kan läsas. Dessa “dåliga sektorer” orsakar olika funktionsfel och saktar ner systemets hastighet avsevärt. Det visar också ibland blåskärmsfel.

Det finns olika verktyg för diskskanning på Internet, men jag vill berätta om ett enkelt verktyg. Macrorit Disk Scanner . Detta är en gratis och mycket lättanvänd hårddiskskanner från tredje part Windows PC(Windows PC). Detta är väldigt praktiskt eftersom du kan skanna en hel disk eller partition. Du kan påskynda skanningen ännu mer genom att begränsa skanningsområdet. Det är snabbare än native disk scanner fönster. Den markerar skador med ett rött märke och framhäver friska sektorer i grönt.

Programmet visar fullständig statistik på den övre panelen, som inkluderar den valda enheten, skanningshastighet, antal fel hittade, skanningsområde, förfluten tid och beräknad tid som återstår tills skanningen är klar. På så sätt kommer du att veta hur många fel som hittades och hur lång tid det tar för programmet att skanna din enhet helt. Den sparar också skanningsloggen på ditt system så att du kan komma åt den när som helst. Macrorit är ett praktiskt och kraftfullt verktyg för att diagnostisera fel, men tyvärr kan det inte fixa dåliga sektorer.

Skanning kan dock sakta ner hastigheten på din dator avsevärt. Å andra sidan kan genomsökningen påskyndas genom att stänga alla program som körs.

Macrorit disk scanner gratis nedladdning

Kort sagt, om du letar efter ett flexibelt feldiagnosverktyg för ditt datorsystem Windows värt ett försök (fönster)Makrorit . Du kan ladda ner den här här) . (här.) Glöm inte att välja ” Lokal nedladdning(Lokal nedladdning) ”, annars kan du hamna på sidan CNET och ansikte skit med denna gratis programvara. Du kan också prova Macrorit Disk Partition Expert (Macrorit Disk Partition Expert) från den här utvecklaren.

Windows Surface Scanner kan också vara av intresse för dig.(Windows Surface Scanner kan också intressera dig.)

Vad gör du när ditt Windows-datorsystem börjar visa felmeddelanden ofta? Var letar du först efter problemet? Låt mig berätta för dig, Windows diskscanner är platsen att börja från. Genom att skanna din hårddisk kan du upptäcka och till och med korrigera de vanligaste hårddiskfelen.

Även om Windows-datorsystem kommer med en inbyggd diskfelkontrollscanner, som erbjuder många kommandoradsalternativ för att skanna hårddisken efter fel och dåliga sektorer, föredrar jag alltid att använda ett tredjepartsverktyg för det. Vad jag tror är att ett tredjepartsverktyg kan ge dig bättre alternativ och funktioner.

Skanna hårddisk efter dåliga sektorer

Macrorit Disk Scanner

Väl tillbaka till Macrorit Disk Scanner, det är ett mycket pålitligt och användbart verktyg för att skanna de “dåliga sektorerna” i ett system. Hårddisken i vårt system har några “dåliga sektorer” som faktiskt är klustret av data som inte kan läsas. Dessa “dåliga sektorer” tar upp olika funktionsfel och saktar ner systemhastigheten avsevärt. Det visar också den blå skärmen ibland fel.

Det finns olika diskskanningsverktyg tillgängliga på webben men jag vill berätta om ett enkelt verktyg Macrorit Disk Scanner. Det är en gratis och mycket lättanvänd hårddiskskanner från tredje part för Windows PC. Det är väldigt praktiskt eftersom du kan skanna hela disken eller en partition. Du kan påskynda skanningen ytterligare genom att begränsa skanningsområdet. Den går snabbare än Windows inbyggda diskscanner. Den markerar skadan med rött märke och framhäver de friska sektorerna med grön färg.

Programmet visar den fullständiga statistiken på den övre panelen som inkluderar vald enhet, skanningshastighet, antal upptäckta fel, skanningsområde, förfluten tid och beräknad tid som återstår för att slutföra skanningen. På så sätt vet du hur många fel som har hittats och hur lång tid programmet tar att skanna din enhet helt. Den sparar också skanningsloggen i ditt system så att du kan komma åt den när som helst. Macrorit är ett praktiskt och kraftfullt feldiagnosverktyg men tyvärr kan det inte fixa några dåliga sektorer.

Genomsökningen kan dock sakta ner datorns hastighet avsevärt. Å andra sidan kan sökningen påskyndas genom att stänga alla program som körs.

Macrorit Disk Scanner gratis nedladdning

Kort sagt, om du letar efter ett flexibelt feldiagnosverktyg för ditt Windows-datorsystem är Macroritis värt att prova. Du kan ladda ner den här. Kom ihåg att välja Lokal nedladdning, annars kan du hamna på CNET-webbplatsen och få gränsöverskridande crapware tillsammans med detta gratisprogram. Du kanske också vill kolla in Macrorit Disk Partition Expert från den här utvecklaren.

Relaterade Artiklar

Back to top button