macOS Monterey kommer att finnas tillgänglig den 25 oktober

macOS Monterey © Apple

Den årliga uppdateringen av operativ system från Apple kommer att erbjudas gratis till Mac-användare.

Apple utnyttjade presentationen av sin nya MacBook Pro för att släppa ett ord om macOS Monterey, nästa version av tillverkarens operativsystem för kontorsmaskiner.

En stor uppdatering men mindre nya funktioner

Vi vet nu lanseringsdatumet, satt till måndagen den 25 oktober. Användare kommer att kunna ladda ner uppdateringen gratis från menyn “Programuppdatering” som är tillgänglig i Systeminställningar.

När det gäller kompatibilitet överger Apple ett fåtal enheter i det öppna landet, som iMac, MacBook Air eller MacBook Pro som släpptes före 2015 samt 2015 års MacBook.

macOS Monterey erbjuder inte lika djupgående förändringar som den nya designen från macOS Big Sur. Den här versionen 12.0 erbjuder istället små finesser och olika förbättringar, importerade från IOS 15, såsom koncentrationsläge för att filtrera sina meddelanden efter tid på dygnet, en FaceTime berikad med ett porträttläge för att sudda ut bakgrunden (endast tillgängligt för Mac-datorer med M1-processor ) eller SharePlay för att titta på eller lyssna på innehåll med nära och kära.

Den här nya versionen inkluderar även Universal Control, ett nytt läge som låter dig växla från skärmen på din Mac till den på en iPad genom att flytta muspekaren i den riktning där din andra skärm är, allt utan någon anslutning. .

Källa: Apple

Relaterade Artiklar

Back to top button