macOS är inte så förtjust i hacket på den nya MacBook Pro

MacBook Pro Notch © Apple

Finns i några dagar nu, den nya MacBook Pro
Apple har en skåra.

Och det verkar vara ett problem… för Apple.

Inkonsekvenser med MacBook Pro-notch

Du kommer inte ha missat det, Apple lanserade nyligen en helt ny serie av MacBook Pros, som (som iPhone 13s) har ett litet skår överst på skärmen. Ett antaget designval från Apples sida, som nyligen förklarade att hacket i fråga utgjorde en ” smart sätt att ge mer utrymme för användaren “.

Det verkar dock som att samma hack för närvarande är problematiskt. Beroende på användningen av den nya MacBook Pro, kan hacket faktiskt leda till vissa inkonsekvenser i macOS, som inte längre klarar av att hantera det ” intelligent ».

Quinn Nelson, ägare till Snazzy Labs, har framför allt lagt upp flera videor på Twitter där han noterar olika bekymmer som är inneboende i det lilla hacket. En av dem gör det särskilt möjligt att visa en oro som är direkt kopplad till macOS och iStats-menynmed möjlighet att flytta ikonen ” Batteri bakom skåran, vilket gör den osynlig för användaren, men fortfarande klickbar. En oro som även kan förekomma i andra applikationer.

En fix kommer snart

Nelson Quinn påpekar också hur en äldre version av DaVinci Resolve undvika skåran. I applikationer som inte har uppdaterats för det senare är det alltså omöjligt att flytta muspekaren dit. Apple blockerar därför detta utrymme så att gamla applikationer inte kan visa menyalternativ under skåran, med en mus som försiktigt undviker att gå under den.

Gränsen förklarar för sin del att dessa problem är extremt sällsynta och kommer sannolikt bara att dyka upp i program med många menyalternativ “. Apple bör för sin del snabbt erbjuda en fix för att förhindra att denna bugg kvarstår.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button