MacBook Pro M1X, vi känner till grundkonfigurationen… och priset ska inte vara för högt

MacBook Pro 13 M1 skärm

Enligt de senaste ryktena förväntas nästa MacBook Pro komma med 512 GB SSD-lagring och 16 GB RAM som standard.

Bara några dagar kvar att vänta innan nästa Apple Keynote som borde vara en möjlighet för tillverkaren att presentera sin nya MacBook Pro.

Två nya, kraftfullare MacBook Pro på väg

Det har gått några veckor som vi ser vad som verkar vara robotporträttet av denna nya bärbara dator. Den ska finnas tillgänglig i två skärmstorlekar, 14 och 16 tum, och inviga ett nytt chassi, med mer kantiga kanter, försvinnandet av Touch Bar men också möjlig återkomst av HDMI-portar eller till och med en kortläsare.SD.

Dessa nya MacBooks bör också integrera en ny processor signerad Apple, möjligen SoC M1X, en kraftfullare version av det redan mycket kapabla M1-chippet som driver MacBook Pro M1 och MacBook Air M1 som släpptes i slutet av 2020.

När presentationen närmar sig har nya funktioner just delats på Twitter av en läckare vid namn Dylandkt som ger oss mer information om vad Apple kan ha i beredskap för oss denna måndag, 18 oktober.

Rejäla grundkonfigurationer på papper, bara priset saknas

14-tums och 16-tums MacBook Pros skulle erbjudas i en baskonfiguration som inkluderar både 512 GB NVMe SSD-lagring, såväl som 16 GB RAM. M1X-processorer skulle innehålla 10 CPU-kärnor över alla konfigurationer.

Nästa MacBook Pro skulle erbjuda Mini LED-skärmar, efter iPad Pro M1 som invigde denna nya generation av paneler i Apple-sortimentet. Kanterna runt skärmen bör vara mer förfinade för att få en större skärmyta utan att påverka eller nästan måtten på den bärbara datorn. Namnet “MacBook Pro”, historiskt placerat längst ner på skärmen, bör försvinna för att ge plats åt plattan.

Ovanför enheten skulle det finnas en webbkamera som äntligen skulle erbjuda 1080p-upplösning, tillsammans med bildbehandlingsfunktionerna integrerade av Apple i sin interna processor.

Äntligen borde nästa generation av MacBook dekoreras med en ny nätadapter. Det pratas också mycket om återkomsten av MagSafe-kontakten som gjorde att datorn inte tappades när någon snubblade över kabeln.

Allt som återstår nu är att vänta till måndag för att ta reda på alla detaljer om dessa enheter men också priserna på de konfigurationer som erbjuds av tillverkaren.

Vi ses måndag 18 oktober från kl 19.00 Clubic att följa tillsammans och leva denna keynote och hitta all information i slutet av eventet.

Källa: Wccftech

Relaterade Artiklar

Back to top button