MacBook Pro 2021: batterier som är lätta att byta, resten av demonteringen … är en mardröm

Interiör MacBook Pro 2021 © the_Ex_Lurker (Reddit)

2021 MacBook Pros har rätt till ett nytt batteribytessystem. För övrigt har vi redan sett bättre.

Som ofta med äppelmärket är det en mardröm att demontera produkterna. De nya MacBook Pros bär traditionen vidare.

Verkliga ansträngningar för batteriet

Detta är den stora positiva punkten med att riva den nya MacBook Pro 2021 utrustad med M1 Pro- och M1 Max-chips: batterierna är lätta att ta bort och byta. För att uttrycka det enkelt bör du veta att dessa är utrustade med flikar på batteriblocken, som på iPhone, vilket gör att alla kan ta bort dem utan svårighet och därför byta ut dem. Detta gör det, som du säkert har förstått, att slippa betala hundratals euro i ersättningsarbete. Om din 2021 MacBook Pro börjar tappa batteritiden om några år kan du kanske ta hand om det själv.

Interiör MacBook Pro 2021 © the_Ex_Lurker (Reddit)

På samma sätt är det intressant att veta att portarna på dessa MacBooks är modulära. Det kommer att vara svårt att ersätta dem hemma, men deras design gör det möjligt att inte ändra hela moderkortet och tillbehören som är limmade på det. Det verkar därför som att portarna, oavsett om de är MagSafe eller HDMI, är “mycket enkla” att lösa upp och ändra.

Resten är mer komplicerat.

Men om du till exempel behöver byta tangentbord blir uppgiften svårare. Precis som på MacBooks med den sena TouchBar kräver åtkomst till insidan av maskinen borttagning av skruvar och “pentalobe” klämmor, vilket gör processen komplex utan inblandning av personal som auktoriserats av Apple. Dessutom är tangentbordet fortfarande integrerat i MacBooks unibody-chassi, vilket avsevärt ökar risken för demonteringsfel.

Allt detta gör därför alla haverier, exklusive batteri och portar, katastrofala för köpare av nya MacBook Pro 2021. Utan Apples försäkring kan minsta reparation bli väldigt dyr, som alltid.

Källa: WCCFtech

Relaterade Artiklar

Back to top button