MacBook M1s ser sin skärm spricka utan anledning

MacBook trasig skärm 1

Detta är ett oroande fenomen som påverkar flera MacBook M1-modeller idag. Faktum är att användare börjar prata om utseendet på sprickor på skärmen på sin maskin.

Om de ofta applåderas för sin prestanda är den senaste generationens MacBook förmodligen inte förskonad från stora tillverkningsproblem. Sedan några dagar tillbaka har vissa ägare av MacBook Air och MacBook Pro M1 utbytt på forum som Reddit för att klaga på ett oväntat uppkomst av sprickor på skärmen.

Läs också:
Det kommer att bli nödvändigt att vänta till 2022 för en MacBook Air 13″ Mini-LED enligt Kuo

Byggfel eller enkel klumpighet?

Hemsidan 9to5Mac rapporterade olika vittnesmål från köpare som var offer för detta fenomen. I nästan alla rapporterade fall spricker MacBook M1-skärmen av sig själv över en natt. Användare säger att de lämnade den på sitt skrivbord över natten innan de hittade den skadade plattan nästa dag. I dagsläget skulle Apple huvudsakligen debitera sina kunder för reparationen (upp till 667 euro).

Enligt inledande analyser kan sprickorna som kan göra skärmen helt oanvändbar orsakas av det för ömtåliga chassit på MacBook M1 eller av mikroskräp som fastnat mellan tangentbordet och skärmen när den senare fälls ihop. För närvarande hanterar Apple förfrågningar från fall till fall.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button