Mac Studio: Apple presenterar sin kompakta Mac Pro och en ny extern skärm

Keynote 080322 Mac Studio © Apple

Tillverkaren har presenterat en ny dator för proffs som skulle kunna beskrivas som en Mac Pro som plockats upp i kroppen på en Mac mini.

Medan presentationen av iPhone SE 2022 och efterföljaren till iPad Air knappast var osäker, överraskade Apple sin värld med att tillkännage en ny kategori av datorer.

En Mac mini på steroider

Vi förväntade oss en revidering av Mac Mini och även om det ser mycket ut som det, måste vi kalla denna nya Mac för Mac Studio. Apple erbjuder sina kunder en dator utan skärm, som kan ansluta till alla enheter som redan finns i din ägo.

Helt tillverkad av aluminium och endast 19,7 cm i storlek och 9,5 cm tjock, visar Mac Studio nykterhet med närvaron av en enkel diod på framsidan som informerar användaren om enhetens strömförsörjning, men också två USB-C-portar och en Micro-SD-port för att göra livet enklare för användare som inte längre behöver förvränga sig själva för att ansluta en kringutrustning. Slutligen, vid basen av Mac Studio, finns det ventiler som används för att kyla ner datorn.

Keynote 080322 Mac Studio © Apple

Slutligen på baksidan hittar vi kontakterna med, förutom strömporten, fyra USB-C Thunderbolt-portar, två USB-A-portar, en jackport, en Ethernet-port och slutligen en HDMI-port.

Det tekniska bladet består av en M1 Max-processor men också det helt nya M1 Ultra 20-kärnchippet, som tillkännagavs som 60 % snabbare än den 16-kärniga Intel Xeon-processorn som för närvarande fungerar i Mac Pro. Dessa SoCs kommer att vara användbara speciellt under tunga uppgifter som 4K-videoredigering eller mjukvaruutveckling för de proffs som den här datorn är avsedd för. Till exempel meddelar Apple att dess Mac Studio kan hantera upp till 18 8K-strömmar.

Studio Display: en extern skärm perfekt anpassad till Mac Studio

Apple har också en ny, färdig att använda extern skärm för framtida Mac Studio-ägare, nämligen Studio Display, vars design mer eller mindre följer linjerna i den senaste versionen av iMac som släpptes våren 2021, med avsmalnande kanter och en svängbar fot . Ett justerbart stativ kommer också att erbjudas för att sänka eller höja skärmen efter dina arbetsvanor.

På baksidan finns fyra Thunderbolt-portar för att ansluta den till din Mac Studio eller MacBook Pro.

Keynote 080322 Mac Studio-skärm © Apple

Den här nya enheten har en 27-tums 5K LED-panel. Den innehåller även TrueTone-teknik som anpassar skärmens temperatur. Den drivs av en A13 Bionic-processor, SoC som bland annat utrustar iPhone 11. En 12 megapixelkamera finns också för videokonferenser och har Centered Frame-teknik. Tre mikrofoner som märket presenterar som studiokvalitet kompletterar det tekniska bladet samt Dolby Atmos-kompatibla högtalare.

Keynote 080322 Mac Studio-skärm © Apple

Startkonfigurationen av Mac Studio kommer att erbjudas till ett pris av 2299 €. Versionen utrustad med en SoC M1 Ultra kommer att kosta dig 4599 €. Studio Display kommer att erbjudas till ett pris av 1749 €. Alla dessa enheter kommer att finnas tillgängliga från den 18 mars och kan beställas nu.

Källa: Apple Keynote

Relaterade Artiklar

Back to top button