M6-gruppens kanaler kommer äntligen inte längre att sändas gratis på Molotov

Molotov © Alexandre Boero för Clubic

En vecka efter hans fällande dom, Molotov meddelar att man har nått en överenskommelse med M6-gruppen.

Plattformen för direktsänd TV-kanal kommer äntligen att kunna fortsätta sända några av gruppens kanaler, men det kommer att ske en stor förändring för användarna av plattformen.

Molotov kommer att fortsätta att sända M6-gruppens kanaler

Förra veckan, den 8 december 2021, dömdes Molotov av fransk rättvisa för “förfalskning” och “parasitism” efter att ha sänt M6-gruppens kanaler utan tillstånd i tre år. Företaget hade då åtta dagar på sig att upphöra med sändningen av TV-tjänsterna M6, W9 och 6ter, samt tillhörande tjänster och funktioner. Så småningom kommer hon att kunna fortsätta sända dem.

De två företagen har kommit överens. Molotov kommer att kunna fortsätta distributionen av kanalerna M6, W9, 6ter och Gulli, samt deras repriser och bonusar, meddelar streamingplattformen i ett pressmeddelande. Användare kommer också att kunna använda molninspelningsfunktionen. Men det finns ett “men”: dessa kanaler kommer endast att vara tillgängliga inom ramen för de betalda erbjudandena från den franska nystartaren.

Du måste gå till kassan

Mer konkret är det bara Molotov-abonnenter som kommer att kunna fortsätta att dra nytta av M6-gruppens kanaler, det vill säga endast cirka 250 000 användare. ” Free-to-air-kanaler kommer inte längre att vara tillgängliga gratis utanför plattformens betalerbjudanden “, specificerar Molotov, som ändå åtar sig att” distribuera de andra gratis DTT-kanalerna gratis “. Ingen information gavs om de andra kanalerna i M6-gruppen, som Paris Première eller Téva.

Denna kompromiss bör hjälpa streamingplattformen att undvika ytterligare juridiska bakslag när dess motstånd med TF1 fortsätter. Molotov hade verkligen vägrat att betala den ersättning som den franska koncernen begärt efter det att deras sändningsavtal löpt ut, samtidigt som de fortsatte att sända sina kanaler. Ett beslut väntas under loppet av 2022 och det bör leda till en situation liknande den som Molotov just nu upplever med M6. I framtiden skulle då även kanalerna i TF1-gruppen kunna reserveras för abonnenter på plattformen. Den sistnämnda skulle då riskera att förlora sina åskådare lojala mot gratiserbjudandet, vilket är den absoluta majoriteten.

Om samma ämne:
Streamingplattformar och CSA undertecknar ett avtal för att stödja franskt skapande

Källa: Molotov pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button