Lynx R-1: mixed reality-headsetet från en ung fransk start-up kan överskugga Quest 2


MedanOculus Quest 2
stanna kvar VR-headset
den bästsäljande, en ung fransk start-up skulle kunna överskugga kolossen Facebook med sina fötter av lera.

Förutom att erbjuda ett öppet ekosystem som respekterar integritet, är Lynx R-1 tänkt att vara ett solidt AR / VR-headset, tillkännagav till ett pris av 499 dollar. Allt detta är dock fortfarande bara i det lovade tillståndet, det franska nystartade projektet går in i finansieringsfasen på Kickstarter i slutet av september.

Läs också:
Oculus Quest 2 med 128 GB minne är officiellt tillgänglig för 349 €

Smart the Lynx

Trots dess många kvaliteter, inklusive dess pris, skjuter Oculus Quest 2 ut mer än en. I fråga, behovet av att använda ett Facebook-konto för att fungera. Med alla sociala fördelar, men nackdelar vad gäller integritet som detta innebär.

Det är då en ny utmanare kommer in, i Lynx person, en fransk start-up som föddes för bara två år sedan. Det sistnämnda tillkännagav nyligen sitt nya projekt: Lynx R-1, det “allra första AR/VR-headsetet fristående”. Som en påminnelse, Oculus avser att göra samma sak för Quest med framtida iterationer av dess flaggskeppsheadset.

Den stora skillnaden är att Lynx R-1 bör förlita sig på ett helt öppet ekosystem som respekterar integriteten. Den ska också erbjudas för 499 dollar, eller 200 dollar mer än Quest 2 128 GB som nyligen sattes i omlopp igen. Ett pris som vissa utan tvekan skulle vara villiga att betala för freden med sina personuppgifter.

Läs också:
Överraskning! Apples AR/VR-headset kommer att behöva en iPhone för att uttrycka sin fulla potential

AR/VR-headset fristående välutrustad

Där Lynx R-1 också skulle kunna överskugga Quest 2 finns i dess tekniska blad. Den kommer att bära en Qualcomm XR2-processor, samma som Quest 2. Liksom sin konkurrent kommer även händernas rörelser att vara en del av den. AR / VR-hjälm kräver, kommer Lynx R-1 att integrera ett system som gör det möjligt att se igenom hjälmen, för att interagera i förstärkt verklighet med världen omkring oss.

Från lanseringen bör den erbjuda en LCD-skärm som visar ett 90° synfält med en upplösning på 1 600 x 1 600 per öga, allt vid 90 Hz, medan Quest 2 var tvungen att vänta på en mjukvaruuppdatering och endast erbjuda ett maximum vid lanseringen uppdateringsfrekvens på 72 Hz. De två linserna i Lynx R-1 kan också placeras oberoende av varandra. En bra poäng jämfört med IPD-inställningarna för Quest 2 begränsade till tre alternativ.

För hans version fristående, kommer Lynx R-1 att stödja Unity 3D SDK och OpenXR. Den kommer också att vara kompatibel med SteamVR via OpenXR eller CloudXR, proprietär teknologi från NVIDIA. Det kommer naturligtvis att vara möjligt att ansluta den till en PC för att njuta av en hårdvara kraftfullare. Precis som den enda modellen av Quest 2 som nu säljs, kommer Lynx AR / VR-headsetet att ha en lagringskapacitet på 128 GB.

Mycket fina löften i perspektiv, men det kommer att vara nödvändigt att ha tålamod innan man kan införskaffa den lilla besten. Som en påminnelse kommer Lynx R-1 att gå in i finansieringsfasen via Kickstarter i slutet av september.

Källa: Lodjur

Relaterade Artiklar

Back to top button