Lydia börjar handla med sin nya funktion: kryptovaluta tillgänglig för alla?

Lydia handel © Lydia

Lydia låter sina användare snabbt växla pengar, betala i butiker eller på e-handelssajter. Nu har den senaste versionen av appen en ny handelsfunktion. Dess användare kommer därför att kunna investera i kryptovaluta och i franska, europeiska eller amerikanska företag, men även inom ädelmetaller. Och detta, från endast en euro.

Upptäck Lydias nya handelsfunktion

Kryptovaluta eller dematerialiserade investeringars guldålder

Krypto-valuta är en virtuell valuta som växlas peer-to-peer och på ett decentraliserat sätt tack vare kryptografiska teknologier på en blockchain (kedja av block). Det mest kända är onekligen Bitcoin, men vi kan även nämna Ethereum eller den nya kändisen för stunden, Omicron. Priset på den senare tar fart på grund av dess homonym med den nya varianten av Covid-19.

Det speciella med dessa alternativa valutor? De verkar oberoende av banker och regeringar, vilket inte kan påverka deras priser. Dessa följer konfrontationen mellan utbud och efterfrågan, beroende på bristen på tokens. Deras värde kan då nå nya höjder: en Bitcoin-token är för närvarande värd 50 000 euro, medan den kostade mindre än 18 euro i januari 2009.

En aldrig tidigare skådad entusiasm

Hälsokrisen som är inneboende i coronaviruset hade en häpnadsväckande effekt: handeln upplevde en aldrig tidigare skådad entusiasm! Mellan 24 februari och 3 april 2020 investerade nästan 600 000 individer i aktier på SBF 120 (ett börsindex på Parismarknaden), inklusive 150 000 nykomlingar. Under det första kvartalet 2021 steg antalet neofytiska investerare till 400 000, enligt en uppskattning från Autorité des Marchés Financiers.

Denna framgång gör att kryptovalutor kan vara attraktiva alternativ för att komplettera traditionella erbjudanden. Och med spridningen av verktyg för allmänheten är investeringar i en virtuell valuta inte längre reserverade för professionella handlare. Tack vare appar som Lydia är handel med kryptovalutor nu inom allas räckhåll!

Handel i Lydia-stil: tänk om alla blev investerare?

Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren handlare kan du investera i kryptovaluta enligt dina tillgångar, från €1.

En app som ständigt utvecklas

Lydia är en fransk mobil plattform för finansiella tjänster, lanserad 2013 av Cyril Chiche och Antoine Porte. Den har nu mer än 5,5 miljoner användare över hela världen, varav 30 % är unga fransmän mellan 18 och 30 år. Om det är så attraktivt beror det på att det är ett trovärdigt alternativ till traditionella banker.

Detta vardagliga verktyg uppnådde mycket snabbt sitt mål: att förenkla tillgången till finansiella tjänster. Efter att ha revolutionerat utbytet av pengar mellan individer erbjuder franska fintech nu ett riktigt byteskonto med ett Visa-kort och ett franskt IBAN, ett krediterbjudande omedelbart svar och delbetalning. Med denna nya handelstjänst är Lydias erbjudande nu komplett, utöver den betalda sparlösningen.

Investeringar inom räckhåll för alla

I slutet av året kommer Lydia-användare därför att kunna investera i kryptovalutor. Men möjligheterna stannar inte där eftersom det också kommer att vara möjligt att investera i ädelmetaller, ETF:er (”Exchange Traded Funds”) eller i företag, helt enkelt med din telefon. En funktion som är en del av logiken att vända den maktbalans som Lydia har velat ha sedan lanseringen 2013.

Den franska plattformen har därför samarbetat med Bitpanda, en fintech som grundades 2014 i Wien (Österrike), som har åtagit sig att göra investeringar tillgängliga för alla. För att behålla sitt mål om enkelhet och tillgänglighet kommer Lydia att integrera denna nya funktionalitet direkt i sin applikation. Användare behöver alltså inte ladda ner en ny applikation för att komma åt denna handelstjänst.

Lydia trading 2 © Lydia

Börja investera om 3 minuter

I slutet av året kommer Lydia-användare därför att kunna investera direkt från sin mobilapplikation, utan någon omdirigering. Så snart en användare har en verifierad profil kommer han att omedelbart få tillgång till handelstjänsten, utan att behöva tillhandahålla nya stödjande dokument.

Aktiemarknadens öppnings- och stängningstider är irrelevanta: priserna på köp- och säljorder är fasta och transaktionen är omedelbar, när som helst. De kan använda pengarna på sitt Lydia-konto för att investera, och ta ut dem när de vill. Tekniska arrangemang som hjälper till att göra funktionalitet tillgänglig för alla, utan att snåla med säkerheten.

För som alltid garanterar Lydia de högsta standarderna när det gäller säkerhet för användarna av sin plattform, samtidigt som de noggrant respekterar reglerna mot penningtvätt.

Investera i kryptovalutor från 1 euro

Idag är investeringar i kryptovalutor, eller i företag, en åtgärd inom räckhåll för alla, och endast från en liten euro. Dessutom är det möjligt att investera i en bråkdel av en aktie istället för en hel aktie, eller till och med en fullständig token av en kryptovaluta.

Oavsett om du är nybörjare eller expert, ger Lydia dig tillgång till en lista med mer än 200 tillgångar. Du har alltså möjligheten att investera i vad du vill: kryptovalutor, sällsynta metaller, ETF:er eller till och med i europeiska och amerikanska företag, inklusive franska varumärken av CAC 40.

Kort sagt, du investerar det belopp du väljer, i det som får dig att drömma. På så sätt kan du stödja företag vars värden du uppskattar och hoppas på en bättre avkastning på investeringen än traditionella bankprodukter som Livret A. Dessutom kan du genom att investera i ett börsnoterat företag göra anspråk på utdelningar i storleken på hans deltagande .

Handel utan överflödiga kostnader

Lydia siktar också på att främja ekonomisk utbildning i Frankrike. För att så många som möjligt ska kunna komma igång innehåller handelsfunktionaliteten via Lydia grafer över prisvariationer över året. Således har användaren tydlig och fullständig information som hjälper honom att göra sina val.

Och det, till bästa möjliga pris. Inga fler bytes-, transaktions-, inträdes- eller utträdesavgifter: med handelstjänsten på din Lydia-app ingår allt i den snästa möjliga spridningen

Upptäck Lydias nya handelsfunktion

Finansiella investeringar är riskabla investeringsprodukter. Denna produkt innebär risker för kapitalförlust.

Relaterade Artiklar

Back to top button