LWS recension (2022): vad är det billigaste webbhotellet värt?

LWS

Det franska företaget LWS grundades 1999. Det har nu mer än 500 000 öppna domäner och 280 000 webbhotell. Dess erbjudanden, som placerar den bland bästa värdar av marknaden, attraherar såväl privatpersoner som yrkesverksamma och föreningar.

LWS-nätet är kopplat till operatörerna NERIM, ADISTA och SFR Business. Infrastrukturen är baserad på BGP4-teknik: om anslutningen till en operatör sjunker tar länkarna till andra operatörer automatiskt över, och på så sätt undviker man eventuella nedskärningar. LWS kommunicerar över en total routingkapacitet på 150 Gb/s.

En bra poäng: företaget förklarar att dess servrar finns i Frankrike. Detta är också fallet för dess personalbas. Det är främst i Frankrike som företaget utvecklar sin verksamhet.

Sammanfattning

Delad hosting

LWS erbjuder ett mycket brett utbud av produkter. Även om företaget har försökt effektivisera sina erbjudanden, är det fortfarande lite svårt att navigera. Här är en översikt över de prenumerationer som erbjuds.

LWS erbjuder tre typer av delat webbhotell: Linux, PHP/MySQL-kompatibel, Windows, Asp.net/SQLServer-kompatibel och cPanel (Php/Ruby/NodeJs/Python/Perl/MySQL). För var och en av sina lösningar erbjuder LWS olika abonnemang.

Linux-baserade erbjudanden startar från 1,79 €/månad inklusive moms med 100 GB lagringsutrymme, ett gratis domännamn, 10 auktoriserade underdomäner, en 1 GB MySQL-databas och möjligheten att skapa upp till 10 e-postboxar på 5 GB vardera. För att inte ha någon begränsning på lagringsutrymme, antalet MySQL-baser, e-postadresser, underdomäner samtidigt som du drar fördel av två domännamn, e-handelsmoduler och Drupal, räknas till 11,39€ inklusive moms. Administrationsgränssnittet är baserat på LWS Panel

Fyra ASP.net-erbjudanden är tillgängliga från €2,98/månad inklusive moms till €24,51/månad inklusive moms med 30, 75, 150 eller 200 GB diskutrymme samt variationer på antalet e-postadresser (från 10 obegränsat), SQL Serverdatabaser (1 till 10), MySQL-databaser (1 till 25), underdomäner eller multidomäner. Kontrollpanelen är Plesk.

Referensen när det gäller administrationsgränssnitt förblir cPanel. Denna instrumentpanel låter dig utföra komplexa manipulationer på servern direkt genom ett lättanvänt grafiskt gränssnitt. LWS erbjuder sedan tre dedikerade erbjudanden för €3,58/månad inklusive moms, €5,59/månad inklusive moms och €9,59/månad inklusive moms. Stöd för PHP, GI, Ruby On Rails, SSH, Node.Js men även Perl och Python ingår, liksom ett SSL-certifikat.

LWS har gjort sitt sortiment mer komplext genom att anpassa sina abonnemang till mycket specifika behov. Vi hittar alltså månadsabonnemang på Wordpress, WooCommerce, Joomla, Drupal, PHPBB, Prestashop eller Magento.

aset

Dedikerade VPS- och Pro-servrar och molnservrar

Från €5,96/månad inklusive moms till €58,78/månad inklusive moms, erbjuder LWS VPS-erbjudanden. Ett företag kan prenumerera på en dedikerad server från €83,60/månad inklusive moms och upp till €239,18/månad inklusive moms. De förra är baserade på en Intel Xeon E5-2650-processor med 20 kärnor mot 40 kärnor för den senare. Antalet och kraften på vCores som allokeras samt mängden RAM och lagringsutrymme som är tillgängligt kommer främst att avgöra priserna.

Ett företag kan också välja ett molnerbjudande från €9,99 exkl. moms/månad med en Intel Xeon-processor med en dedikerad 3,4 GHz-kärna, 2 GB RAM och en GB SSD i RAID 10. Konfigurationen kan gå upp till €349,99 exkl. moms/ med 16 dedikerade kärnor, 48 GB RAM och en 500 GB SSD.

Online lagring

Eftersom LWS har servrar i Frankrike kan det vara intressant att överväga att ersätta en online backup-lösning som erbjuds av en GAFAM och förhindra att dess data hamnar i ett främmande land, eller till och med säljas vidare till tredje part.

Även om OVH inte har kunnat upprätthålla sitt Hubic-erbjudande, förlitar sig LWS på externa verktyg för att underlätta datasynkronisering eller säkerhetskopiering. Med 100 GB för 4,70 €/månad inklusive moms och upp till 1 TB för 17,98 €/månad inklusive moms, kan användaren välja att välja NextCloud med dedikerade applikationer eller RSync/SCP eller enkel FTP-åtkomst för ren backup.

Andra LWS-tjänster

Företaget är även domännamnsregistrator. Liksom andra webbvärdar erbjuder LWS några betydande fördelar. För en .fr för 4,99 €/år exklusive moms (första året) inkluderar LWS två e-postadresser, 2 GB lagringsutrymme, men också ett verktyg för att skapa webbplatser och till och med ett SSL-certifikat.

LWS förvandlas till en SEO-byrå med två SEO-erbjudanden inklusive tekniska och semantiska granskningar. Bland de tjänster som erbjuds, notera installationen och hanteringen av dedikerade plugins (Yoast-typ), skrivandet av artiklar och till och med en personlig konsult.

LWS

LWS Panel och CPanel

Värden har utvecklat en egen kontrollpanel som heter LWS Panel. Det senare låter dig hantera inte bara ditt kundkonto för fakturering och produktorder utan även domännamnet (DNS-zon, omdirigering etc.) samt visst webbhotell som erbjuds av företaget (LWS Perso, LWS Starter, LWS Standard och LWS-prestanda).

Förutom att kontrollera servrarna och DNS-zonen kommer LWS Panel att användas för att konfigurera de e-postadresser som är kopplade till ett domännamn, men även MySQL- och MariaDB-databaserna. På lagringssidan, beroende på den valda formeln, kan användaren vara värd för flera webbplatser och välja sin version av PHP enligt kompatibiliteten hos de installerade modulerna.

aset

LWS Panel tillåter installation med ett klick av vissa applikationer som Wordpress, Joomla eller Prestashop. Det finns också SiteBuilder Pro som underlättar skapandet av sidor.

Mer generellt riktar sig LWS Panel mer till nybörjare och därför till de billigaste erbjudandena. I jämförelse med CPanel saknas flera funktioner. Detta är till exempel fallet med konfigurationen av en SSH-åtkomst. Observera också att konfigurationsalternativen för Python, Perl eller Node.js inte är tillgängliga.

LWS reserverar alltså cPanel för mer avancerade formler för användare som vill ha tillgång till lite mer avancerade verktyg. Från 3,58 € inklusive moms/månad är priset för åtkomst till cPanel fortfarande relativt överkomligt.

LWS-värdpriser

Som vi har sett, genom detta breda utbud av tjänster, är LWS särskilt aggressiva, både inom området webbhotell och VPS.

Vi är mindre entusiastiska över e-posttjänsten RoundCube som trots sin flexibilitet bleknar i jämförelse med andra lösningar. LWS erbjuder inga modernare erbjudanden som Office 365, Google WorkPlace eller ens Titan, AtMail eller Zimbra.

Om företaget inte har gratis hosting är tjänster som följer med köp av ett domännamn välkomna. Det är i alla fall ett bra steg mot mer avancerade lösningar, inklusive en MySQL-databas.

aset

Prestanda och säkerhet

Företaget hävdar att de använder optimerad teknik som förbrukar upp till 70 % mindre energi. Toppmoderna servrar kylda till 26°C, CPU med turboboost-självreglering, datacenter med mycket låg PUE (energieffektivitetsindikator), automatisk luftkonditioneringsjustering, Schneider Electrics kallkorridorutrustning.

LWS beskriver alla säkerhetsåtgärder på plats inom sina Equinix-datacenter. Deras åtkomst säkras med kort och systematisk personallegitimation. Alla platser har ett branddetekteringssystem tillsammans med en flamskyddsgas.

Värdleverantören är skyddad mot attacker av DDoS-typ, särskilt med Flowspec BGP (Border Gateway Protocol) routingfiltreringsregler. Den garanterade tillgänglighetsgraden är 99,99 %. Observera att även i det första värderbjudandet på €1,79 inklusive moms/månad har användaren en IP-brandvägg för att begränsa åtkomsten till sin sida. Brandväggsapplikationen låter dig också skydda din webbplats mot korsskriptningsattacker, SQL-injektioner eller brute force-autentisering. Ett Let’s Encrypt SSL-certifikat kan också ansökas gratis.

aset

Att testa en webbserver beror på ett antal faktorer och resultaten är endast för referens. Helst läggs samma webbplats online på var och en av värdarna. Resultaten kommer dock endast att gälla för det senare. Prestandan beror på webbplatsens natur, dess kod, elements cachning eller användningen av ett CDN (innehållsleveransnätverk).

Vi har därför beslutat att returnera resultaten från Bitcatcha för hemsidan för varje värds webbplats, var och en är därför värd på sin egen infrastruktur. Siffrorna gäller för lws.fr:

 • A+ betyg: svarstid mindre än 180 ms;
 • Anmärkning A: svarstid mellan 181 ms och 210 ms;
 • B+ betyg: svarstid mellan 211 ms och 220 ms.

LWS8

 • LWS kryssar i alla rutor. Värden har servrar i Frankrike, priserna är tydliga, erbjudandena är solida och prestandan är där. LWS kommer att möta allas behov.
 • Mest

  • Det billigaste på marknaden
  • Första solida erbjudandet
  • Datacenter i Frankrike
  • Utmärkt prestanda
  • Gratis statisk lagring med ett domännamn

  De mindre

  • Uttömmande och komplex katalog

  Tjänster  9

  Pris  10

  Infrastruktur  9

  Komplexiteten i erbjudandet  6

  Se erbjudandet

  Se erbjudandet

  Kolla in våra andra recensioner av värdtjänster:

  • Hostinger Review (2021): Är det den snabbaste värden på marknaden?
  • HostPapa Review (2021): Ett gediget erbjudande på ingångsnivå
  • OVH recension (2021): den europeiska ledaren
  • Avis Amen (2021): allt-i-ett-lösningen för företag
  • IONOS recension (2021): den europeiska dinosaurien
  • Opinion Ikoula (2021): det galliska molnet
  • Scaleway recension (2021): värd med gratis sås
  • O2Switch recension (2021): referensmellanerbjudandet
  • Planethoster recension (2021): perfekt för att komma igång gratis

  Relaterade Artiklar

  Back to top button