Lupinrecension: när Netflix och Omar Sy attackerar Lupin gör de det bra

Lupin © Netflix

Uppdatering efter releasen av del 2:

Krönikan – mestadels positiv – nedan, skrevs när Lupin bestod bara av fem avsnitt. Sedan dess har fem nya avsnitt i form av en Del 2 har sänts. Och observationen är tyvärr mycket mindre positiv än för några månader sedan. Allt verkar ha varit bråttom att släppas så snart som möjligt på Netflix. Resultatet är ett ännu mer osannolikt och inkonsekvent scenario än tidigare, ofta mediokert skrivande och mindre bra skådespeleri. Hoppas att Del 3redan bekräftat, kommer att höja ribban, eftersom showen hittills har gått från vänlig till mycket genomsnittlig på ett ögonblick.

Om vi ​​kommer att förlåta honom några skrivande faciliteter och genvägar inte alltid glad, serien Lupin från Netflix är ett riktigt bra val för plattformen. Förutom att det är en mycket trevlig underhållning kommer den att ge ett riktigt välkommet lyft till fransk produktion, både hemma och utomlands.

Skärmsläckaren[s] S05E07 📺 : Lupin

I ett sammanhang där utbudet sett till serier aldrig varit så stort, skärmsläckaren[s] föreslår att vara din guide genom årstiderna. Oavsett om det är en gammal serie som nu är kult, en ny hit eller en mer anonym show, kommer den här kolumnen att hjälpa dig att slösa bort din tid bara i gott sällskap.

Komplettera läsningen av den här artikeln med musiken i serien:


Sammanfattning

Tekniskt blad Lupin

Information

Kön
Action, Drama, Mysterium, Brott

Prestation
George Kay

Redaktör
Gaumont TV, Netflix

Plattform
netflix

Antal säsonger
2

Antal avsnitt (totalt)
10

Klassificering
Rekommenderas inte/förbjudet för barn under 12 år

Pinpin Lupin Pulver

För några månader sedan, när Netflix tillkännagav den kommande ankomsten av serien Lupin med Omar Sy i huvudrollen, satte plattformen skickligt tvivel om seriens exakta karaktär för att skapa förväntan och intriger. Det fungerade perfekt (åtminstone för mig), eftersom när serien väl släpptes hoppade jag på den, både otålig och nyfiken, men också försiktig med det potentiella misslyckandet med detta riskabla projekt.

Men allt är bra, eftersom efter de första 5 avsnitten (grupperad som del 1, del 2 är redan planerad) kan jag säga: Lupindet är bra.

Lupin © Netflix

Föreställningen äger rum i vår tid i Paris och följer Assane Diop (Omar Sy), en man som brinner för Maurice Leblancs arbete sedan sin barndom. Så mycket att de romantiska äventyren av Arsène Lupin inspirerar honom i hans dagliga liv som består av stölder, bedrägerier och andra sken, både för att underblåsa hans uppenbarligen ganska lyxiga livsstil, men också för att skapa en personlig hämnd vars jag skulle tysta naturen för att lämna du överraskningen.

Hämnd i samtalet

Liksom den berömda herrtjuven är Assane därför en antihjälte. Men trots sin sällan lagliga verksamhet strävar han för det mesta efter att bara stjäla från dem som verkligen förtjänar det, och försöka göra gott runt honom i förbigående. Detta översätts till exempel i hans sätt (att försöka) behålla en god relation med sin ex-fru (Ludivine Sagnier) och deras son trots hans händelserika liv fullt av risker.

Lupin © Netflix

Den centrala tomten av Lupin följs trevligt och lyckas inte alltid överraska eller fängsla helt. Det finns en hel del inkonsekvenser, genvägar, tomma trådar och andra skrivmöjligheter, men vi lyckas äntligen övervinna de få svagheterna i programmet på den här sidan av olika anledningar.

För det första är manusupptåg ganska svåra att undvika när det kommer till den här typen av “high-flying heist”. Skönheten och slarvet kräver helt oundvikligen små fusk här och där för att få saker gjorda och göra dem ännu mer episka. Om några ganska grova misstag inte går igenom (polisens inkompetens och attityd på Assanes hälar till exempel, jag tror inte på det för en sekund) tolereras majoriteten av genvägarna, till och med förlåtna.

”Lupin är lite som en god snabbmat dagen efter en jobbig kväll. »

Dessutom, tack vare en mycket bra känsla för rytm, förstärkt av en ganska dynamisk produktion som drar nytta av den för att visa olika platser i huvudstaden (lyxen knyter sig med de mer populära och anonyma distrikten), och till några dialoger och minnesvärda handlingar som serveras av Assane (Omar Sy liksom hans unga version, gestaltad av Mamadou Haidara, är oklanderliga och förtjusande), det hela kan avnjutas utan missnöje och får folk regelbundet att reagera framför sin tv.

Det handlar både om de få actionscener som är ganska välgjorda i serien, såväl som komediorienterade passager eller tvärtom överraskande dramatiska ögonblick eller som försöker göra några reflektioner. Serien är framför allt tänkt att vara underhållning, men den glömmer inte heller att då och då berätta lite svårare och grävde.

Lupin © Netflix

Lupin, det är lite som en god snabbmat dagen efter en jobbig kväll. Det är inte alltid särskilt bra, men det känns säkert bra där det går och känslan av tillfredsställelse när man väl når slutet finns där. Det var länge sedan jag var så övertygad från första avsnittet av en serie.

Gentleman Cabrioler

Men låt det vara klart och tydligt: Lupin är varken den bästa Netflix-originalserien eller den bästa franska serien. Men det är verkligen en av de bästa franska originalserierna på plattformen (vilket inte är särskilt svårt, kommer du att berätta för mig). Och även om det inte är säkert att den nästa december kommer att dyka upp i min rankning av de bästa nya utgåvorna 2021, så underhöll den mig mycket effektivt och gjorde inte förhoppningarna jag besvikna på den efter sändningen av den första trailern.

Lupin © Netflix

Jag såg i alla fall inte tiden gå framför hans avsnitt, som jag gärna hade haft fler av. Så jag är ganska spänd på den andra delen som kommer – förhoppningsvis snart. Jag har redan nu en verklig lust att läsa Maurice Leblancs romaner, som serien på ett skickligt sätt har lyckats hylla, genom att modernisera upplägget. Det räcker med att säga att den här Lupinen hade min fulla uppmärksamhet utan att han ens behövde stjäla den.

Om du någonsin haft tid att se den också eller njuta av de första avsnitten, tveka inte att ge mig ditt första intryck!

Lupin6

Om vi ​​förlåter honom några skrivande faciliteter och genvägar inte alltid glad, serien Lupin från Netflix är ett riktigt bra val för plattformen. Förutom att den är en mycket trevlig underhållning kommer den att ge ett riktigt välkommet lyft till fransk produktion, både hemma och utomlands… åtminstone i sin första del.

Mest

  • Du gillar Arsène Lupin och “konceptet” med gentlemanstjuven
  • Du vill ha en underhållande och enkel show
  • Du letar efter en kort och fartfylld serie

De mindre

  • Man gillar inte fabler eller serier som inte alltid är realistiska
  • Antihjältar (även sympatiska sådana) och hämndhistorier är inte din grej
  • 5 avsnitt räcker inte (få inte panik, uppföljaren kommer)


Första delen av Lupin, bestående av 5 avsnitt, finns på Netflix. Nästa del kommer “snart”.

Behöver du en ny serie att se? Hitta alla våra serierecensioner och krönikor.

Relaterade Artiklar

Back to top button