Luciferrecension: Helvetet är belagt med goda avsikter … och gropar

Lucifer © Netflix

Här är en kolumn som jag tvekade att skriva: syftet med skärmbevakaren[s] är att rekommendera bra, till och med mycket bra serier, eller djävulen förvånade och underhöll mig lika mycket som det fick mig att himla med ögonen i tristess och besvikelse. Liksom huvudpersonen som spelas av Tom Ellis har denna artikel därför två ansikten.

Skärmsläckaren[s] S08E07 📺 :Djävulen

I ett sammanhang där utbudet sett till serier aldrig varit så stort, skärmsläckaren[s] föreslår att vara din guide genom årstiderna. Oavsett om det är en gammal serie som nu är kult, en ny hit eller en mer anonym show, kommer den här kolumnen att hjälpa dig att slösa bort din tid bara i gott sällskap.

Komplettera läsningen av den här artikeln med musiken i serien. Eller i vilket fall som helst den berömda musiken som sjöngs av skådespelarna och skådespelerskorna i showen vid olika tillfällen, eftersom majoriteten av musiken som används i djävulen kommer från kända artister. Tycka om Kostymer dessutom har de som ansvarar för musiken utmärkt smak, vilket tvingar dem att gå ut Shazam mycket regelbundet:


Sammanfattning

Lucifers datablad

Information

Kön
Fantasy, Drama, Kriminalitet

Prestation
Tom Kapinos

Redaktör
Aggressive Mediocrity, DC Entertainment, Jerry Bruckheimer Television

Plattform
netflix

Antal säsonger
6

Antal avsnitt (totalt)
93

Klassificering
Rekommenderas inte för personer under 10 år

Lucifer: Satan att skämma bort sig själv

Nu när det är över (om inte Netflix har den dåliga idén att tvinga fram en sjunde säsong igen) kan jag äntligen berätta om djävulen. Ursprungligen föreslog Fox, som avbröt den i slutet av sin tredje säsong på grund av brist på tillräckligt med publik, serien plockades upp av Netflix, som var ansvarig för att avsluta handlingen i den fjärde säsongen, innan den sköt repet med en femte och en sjätte säsong.

Serien, skapad av Tom Kapinos (Californication) är inspirerad av karaktären som finns i flera DC-serier och skapad av Neil Gaiman (Goda omens och Sandmannen, där Lucifer för övrigt kommer ifrån), Sam Kieth och Mike Dringenberg. Här har den fallna ängeln Lucifer Morningstar (Tom Ellis) fått nog av att vakta underjorden och bestämmer sig för att gå upp igen för att leva sitt bästa liv bland människor.

Lucifer © Netflix

Men samtidigt som han njuter av allt skamlöst, äger en nattklubb och inte döljer sin sanna identitet (men uppenbarligen tar ingen honom på allvar), hamnar han i ett mord. Det ena leder till det andra, Lucifer kommer sedan att bli konsult för Los Angeles-polisen och stödja detektiv Decker (Lauren German) i hennes arbete. Naturligtvis ser inte himlen detta i ett bra ljus och skickar ängeln Amenadiel (DB Woodside) för att övertyga honom om att återvända till helvetet.

Vingen eller den kokta

Därigenom, djävulen är vad jag kallar a procedurdeckarserie med en twist “. Nästan varje avsnitt har en unik undersökning, medan flera röda trådar utvecklas parallellt säsong efter säsong. Alla polisfall är långt ifrån spännande och deras detaljer och särdrag, som ofta är en förevändning för att få en karaktär att göra något för att få den att gå vidare i manuset, är sällan bra framställda. Men om du gillar procedurserier och du inte är alltför krävande på denna front, djävulen kommer att göra jobbet perfekt.

“Jag har verkligen olika och motstridiga känslor om Lucifer”

Å andra sidan är det på nivån med dess bakgrundsintriger som föreställningen lyser mest. Speciellt under vissa säsonger (2, 3 och 4 enligt min ödmjuka mening), där vissa vändningar fungerar riktigt bra och kompenserar för seriens få inkonsekvenser och svagheter. Den första tar lite tid att hitta sin rytm, medan säsongerna 5 och 6, som inte helt ska slängas, verkligen saknar en “ Något » och fiska på rytmsidan, utan att intressera tittaren fullt ut.

Två rum… (säsong 2)

…två stämningar… (säsong 6)

Lyckligtvis drar runt den centrala duon bikaraktärer som, enligt mig, gör saltet av djävulen tills slutet. Mellan den naiva och komplexa Dan (Kevin Alejandro), lider fri smärta från Lucifer, psykologen Linda Martin (Rachael Harris) som måste genomgå och lösa de existentiella kriserna för vår hjälte, demonen tuffing och högljudda Maz (Lesley-Ann Brandt), den nördiga och bedårande vetenskapliga experten Ella (Aimee Garcia) eller den unga och förtjusande Trixie, är showen full av enastående karaktärer. Alla är redan solida individuellt, men när de går ihop blir resultatet en otrolig alkemi, både när det gäller humor och dramatik.

Lucifer © Netflix

Djävulen i hyn

Det är också omöjligt att inte uppskatta passagen av några välkända gäster eller bibliska karaktärer vars identitet jag inte kommer att nämna, och om du är fan av sjungna passager bör du uppskatta vissa avsnitt (har du startat musiken i introt av artikel?). djävulen är inte heller snål med lite originella avsnitt (förra säsongen finns det ett nästan helt i tecknad film, till exempel).

Lucifer © Netflix

I slutet av dagen har jag genuint varierande och motstridiga känslor om djävulen. Jag kan bara varmt rekommendera de första säsongerna åtminstone, så mycket vi skrattar där, burna av vissa överraskande eller gripande intriger som fungerar fantastiskt, och så mycket de flesta karaktärerna är skrivna och tolkade. Men vi kommer också att behöva hantera några håligheter, inklusive de två senaste säsongerna, tröga och mycket mindre övertygande.

Netflix verkar ha glömt att djävulen ligger i detaljerna genom att erbjuda för snabbt till djävulen en uppföljare som alltför ofta hamnar vid sidan av.

djävulen7

Serien, skapad av Tom Kapinos (Californication) är inspirerad av karaktären som finns i flera DC-serier och skapad av Neil Gaiman (Goda omens och Sandmannen , där Lucifer för övrigt kommer ifrån), Sam Kieth och Mike Dringenberg. Här har den fallna ängeln Lucifer Morningstar (Tom Ellis) fått nog av att vakta underjorden och bestämmer sig för att gå upp igen för att leva sitt bästa liv bland människor.

Mest

  • Du gillar procedurdeckarserier med en twist
  • Du uppskattar karismatiska karaktärer med repartee
  • Blandningen av realism/fantasi fungerar för dig

De mindre

  • Du tål inte serier med ett stort procedurhjärta
  • Du motiveras inte av de senaste säsongernas nedgång i kvalitet
  • Änglar och demoner i din detektiv? Vad härnäst?


De 6 säsongerna av djävulen är tillgängliga i Netflix-katalogen.

Behöver du en ny serie att se? Hitta alla våra serierecensioner och krönikor.

Relaterade Artiklar

Back to top button