Love Island: TV-program som blir en app, några anklagelser dyker upp

De TV-spel baserat på TV-programmet Love Island, nyligen lanserades även i Italien, den väntar på obestämd tid. Utvecklarna anklagas för att skapa en miljö sexistisk och inte särskilt inkluderande.

Till många anställda av Fusebox-spelsom handlar om förverkligandet av Love Island: The Gamesades det att de skulle förlora sina jobb för att de uttryckte oro över hur karaktärerna behandlades HBT+ i ett annat av företagets spel. Dessutom framstår arbetsmiljön som särskilt giftig och sexistisk för anställda.

TV-spelet Love Island innehåller korta berättelser där användare spelar en fiktiv karaktär och chattar med andra konkurrenter på ön. Spelare väljer bland förinställda svar som kan vara “flirtig, busig, söt eller sassy”, enligt beskrivningen. Att fortsätta handlingen med stil “välj ditt äventyr“Det behövs några val, som i referensdokusåpan.

De farhågor och påståenden som uppstod kom till sin spets med utvecklingen av innehåll för Matchmaker: Pussel och berättelser, en annan mobilapp från Fusebox. I Matchmaker har ett tredjepartsföretag skrivit en story där användaren, som spelar en frånskild kvinnlig karaktär, träffar en “snygg” man som är “kanske för ung” men som engagerar spelaren i konversation. Den manliga karaktären tar spelarens drink utan hans samtycke och vägrar lämna tillbaka den om du inte kysser honom (spelet erbjuder inget alternativ för att undvika kyssen). Den här handlingen fetischiserar karaktärens bisexuella upplevelser. Man befarar att samma sak kan hända med Love Island-appen.

Love Island: App inspirerad av det sena TV-programmet för anklagelser om sexism och bristande inkludering

Ett öppet brev skickat den 24 maj och undertecknat av 31 anställda av Fusebox, listar det problematiska innehållet som finns på båda apparna, inklusive Love Island. Fusebox-webbplatsen säger sig för närvarande tro på “att skriva inkluderande berättelser som speglar spelarens mångfald”. Emellertid sa anställda till The Independent att Fusebox aktivism är mer “performativa” vad annars.

I ett uttalande förklarar Fusebox att innehållet i hans spel är “naturligt subjektivt”. Dessutom att hans “spel återspeglar de berättelser som ofta delas i vanliga dokusåpor, som i fallet med Love Island”.

Vissa rykten hävdar att ett möte för att lösa situationen med Paul Virapenoperativ chef för Fusebox, ledde till att presentera åtminstone fyra klagomål till företagets personalteam. Virapen skulle ha vägrat att svara på de frågor som ställdes till honom. Dessutom visade han ett respektlöst beteende innan han plötsligt lämnade mötet, enligt en anställd.

Tre veckor efter att det ovannämnda brevet levererats informerades några arbetare om att deras jobb var i fara, eftersom företaget plötsligt drabbades av Ekonomiska problem. Han fick också veta om de förseningar han skulle uppleva när han lämnade appen. För många är de plötsliga uppsägningarna en täckmantel för vad som verkligen hände.

Relaterade Artiklar

Back to top button