Lotus Eletre: märkets första elektriska SUV är född

EMBARGO-Lotus-Eletre © Lotus

Lotus vill bli 100% elektrisk. För att bättre komma igång inom segmentet avtäcker märket Eletre, sin första helelektriska SUV.

Alla bilentusiaster känner till Lotus, en liten brittisk “hantverkare” som alltid varit fäst vid sitt DNA med kompakta och lätta sportbilar. Colin Chapman, märkets grundare, designade bilar enligt “Light is Right”-principen: eftersom vikten är det godas fiende har Lotusbilar alltid kunnat gå rakt på sak genom att bli av med det onödiga. Men tiderna förändras, vilket leder till förändrade mode och krav. Lotus har valt att gå in i det elektriska segmentet med en SUV vars filosofi är antitesen till den berömda Elise.

En lång SUV över fem meter

Med 5,10 m lång och 2,23 m bred (med klassiska speglar), kommer Lotus Eletre att trampa på vägarna, till den grad att den passerar den nya Emira (ersätter Elise) för en miniatyrsamling. Intrycket av gigantism är dock mer avmätt i profilen, med ett lågt tak (1,63 m högt) och en mycket avancerad körställning, som på en supersportbil, som Evija.

EMBARGO-Lotus-Eletre © Lotus

Men det är inte den enda inspirationen för den nya elektriska superbilen. Lotus Eletre använder också sina aerodynamiska koder med aktiva ventiler i botten av skölden och många luftkanaler runt bilen, i syfte att förbättra luftpenetrationen. Det finns därför sidoöppningar, men även tunnlar under nospartiet eller baktill. Kort sagt, Lotus ville göra en SUV, men inte bara hur som helst.

Ett paket med inbäddade teknologier

När du öppnar de långa dörrarna, glöm allt du någonsin har vetat om Lotus. Eletre sätter paketet i form av komfort och högteknologisk utrustning. Oavsett om det är i 4- eller 5-sitskonfiguration är klädseln gjord av slitstarka material som syntetiska mikrofibrer och ylletextilier. Förutom odjursbesparingarna hävdar Lotus att denna lösning är lättare än det vanliga lädret. Precis som de andra ytorna, i aluminium för strukturen eller i komprimerad kolfiber för täckningen.

EMBARGO-Lotus-Eletre © Lotus
EMBARGO-Lotus-Eletre © Lotus

Viktminskningen genom materialreduktion, instrumentbrädan har kapats i två delar, medan instrumenteringen visas av fina digitala banderoller under locken. Ett sökande efter viktbesparingar som ändå får en schizofren dimension, eftersom skärmar och komfortutrustning inte saknas ombord.

EMBARGO-Lotus-Eletre © Lotus

Mittpunkten är ingen mindre än den centrala 15,1″ motoriserade pekskärmen, som kan placeras horisontellt under nattresor för att till exempel inte störa föraren. Operativsystemet har inte specificerats, men Lotus Eletre bör baseras på en intern enhet, som vi inte hade möjlighet att hantera. Fortfarande när det gäller skärmar, noterar vi närvaron av en augmented reality head-up display och två plattor dedikerade till digital bakåtseende med kamera, när lagstiftningen tillåter dem .

EMBARGO-Lotus-Eletre © Lotus
EMBARGO-Lotus-Eletre © Lotus

Förutom röststyrning finns det också många omgivande belysning, men också kommunicerande. Således hävdar Lotus att LED-remsorna kan ändra färg beroende på situationen: en integrerad del av människa-maskin-gränssnittet, de informerar om laddningens tillstånd, om temperaturen ändras eller om föraren får ett samtal.

EMBARGO-Lotus-Eletre © Lotus

Fortfarande när det gäller utrustning har SUV:n ett ljudsystem av högsta klass. Den är automatiskt utrustad med en enhet med 15 högtalare med en total effekt på 800 W, levererad av den brittiska specialisten KEF Audio. Som tillval ökar KEF Reference-systemet antalet högtalare till 23, med en total effekt på 1 500 W. Denna konfiguration är baserad på varumärkets Uni-Q-teknologi och erbjuder en 3D Surround-effekt.

Ett autonomt körsystem från LiDAR

Tekniken glöms inte heller bort när det gäller körning med en mycket lång lista av assistans som tillhandahålls i ADAS-sviten. För att upprätthålla en optimal nivå av total effektivitet kan uppdateringar distribueras medan anslutningen tillhandahålls av en 5G-anslutning.

EMBARGO-Lotus-Eletre © Lotus

Men den största nyheten gäller utseendet på ett nivå 4 autonomt körsystem, för tillfället begränsat av förvaltningarna till en nivå 2. Det tillhandahålls av ett LiDAR-system. Dess största brist: dess kameror och sensorer förråder en bils linje. För detta har Lotus utvecklat ett system som endast kan distribueras när det används.

EMBARGO-Lotus-Eletre © Lotus

Radarerna är gömda i moduler som finns på hjulhusen, på toppen av vindrutan och bakom takspoilern, skurna i två delar för att inte hindra sensorernas sikt. Med kameraspeglar ger de även 360° sikt för parkeringar.

Autonomi och laddningskraft, Eletre klarar allt

Lotus är fortfarande lika oprecis å andra sidan när det gäller det tekniska bladet för Eletre. SUV:n kommer dock att baseras på en dedikerad EPA-plattform, med en chassidel som uppfyller märkets krav på dynamik. Mekaniken kommer att tillhandahållas av två elmotorer med en total effekt på över 600 hk. Mer än tillräckligt för att minska 0-100 km/h till mindre än 3 sekunder och göra Eletre till världens snabbaste SUV bakom Tesla Model X.

EMBARGO-Lotus-Eletre © Lotus

Batteriets totala kapacitet är inte heller specificerad, men med en “volym” på mer än 100 kWh kommer det att tillåta SUV:n att sikta på 600 km autonomi. Det är i alla fall målet för Lotus på bänkarna för WLTP-homologeringen. Ett bekvämt resevärde, därför, men som tar ett baksäte med bästa möjliga laddningskrafter.

EMBARGO-Lotus-Eletre © Lotus

I växelström utlovar Eletre en effekt på 22 kW, vilket är det bästa inom området. På den snabba terminalsidan med Combo-CCS-uttaget kommer SUV:n att kunna sikta på en topp på 350 kW tack vare sin 800 V-arkitektur. Detta gör att den kan få 400 km autonomi på bara 20 minuter.

Lotus Eletre kommer att tillverkas i Wuhan och kommer ut på vägarna över hela världen från och med nästa år. Dess försäljningspris är ännu inte känt, men det bör vara runt 120 000 € i sin grundläggande konfiguration. Priset på teknik?

Relaterade Artiklar

Back to top button