Lönsamheten för kryptobrytning är (framför allt) en fråga om geografi!

bitcoin gruvdrift

Rapporten från 911 Metallurgist, ett konsultföretag för energidrift, ger insiktsfulla uppgifter om tillståndet för bitcoinaveterum och dogecoin runt om i världen.

Med en lista över hela kostnaden för el för att bryta BTC, ETH och DOGE, visar rapporten vilka länder som gruvdrift tjänar pengar i och vilka länder det är en pengagrop. Kuwait tar förstaplatsen i rankingen eftersom att bryta en bitcoin där kostar bara $1,394.

Länder i Afrika och Mellanöstern bidrar till gruvdrift

911 Metallurgist-rapporten tar hänsyn till två data, kostnaden för el i ett visst land och priset på bitcoin, som har nått ett stöd på $20 000 sedan maj förra året. De tio bästa länderna på listan finns alla i Mellanöstern och Afrika. På första plats har vi Kuwait som har en av de billigaste elektriciteterna i världen, följt av Algeriet (4 181 USD per utvunna bitcoin) och Sudan (4 781 USD). Placerad sist på listan, att producera en BTC i Venezuela skulle kosta en orimlig räkning på $246,530,74.

Världskarta BTC © @911 Metallurg

Ett fåtal europeiska länder hamnar under 21 000 dollar, som Sverige, de baltiska länderna och Rumänien. Å andra sidan är det inte längre lönsamt att bryta bitcoin för närvarande i Frankrike, eftersom en enda token kommer att kosta dig mer än $27 000 i produktionskostnad.

USA, en av de största bitcoin-gruvarbetarna i världen, är fortfarande genomsnittliga, om än med enorma svängningar per stat. Att bryta en BTC kommer att kosta dig $16 000 i Texas och över $35 000 i Kalifornien. Återigen, allt är relaterat till kostnaden för el som är radikalt olika beroende på regionen i landet.

Ethereum och dogecoin, fortfarande lönsamma kryptovalutor

Medan bitcoin fortfarande använder Bevis på arbete som bestämmer dess värde, ethereum och dogecoin har gått igenom billigare gruvprocesser (den Bevis på insats), vilket definitivt tippar vågorna om du vill bryta dessa kryptotillgångar.

Den globala genomsnittliga kostnaden för att producera ett Ethereum är satt till 150 $, vilket förblir lönsamt för en tillgång vars pris har begränsats till 1 000 $ sedan maj. Dogecoin lägger på en mycket lägre kostnad, direkt relaterad till fallet i dess värde sedan dess topp i april 2021 när en DOGE nådde $0,25 tack vare stödet från miljardären Elon Musk.

Rapporten inkluderar andra geografiska och ekonomiska faktorer, inklusive att nämna Kinas kryptoförbud som har lett till överkonsumtion av el i grannlandet Kirgizistan och Kosovo, som utnyttjar politisk instabilitet för att bryta el till mycket låga priser.

Källa: Cryptoslate, 911 Metallurg

Relaterade Artiklar

Back to top button