Logitech Z407: en praktisk PC-högtalarsats tack vare dess fjärrkontroll

Logitech Z407 PC Kit 2.1

2.1-satsen är den vanligaste lösningen för att lägga till ljud till en PC, eftersom ljudet delas mellan satelliterna runt monitorn och en golvstående subwoofer. Dessa produkter är allmänt tillgängliga, med priser under hundra euro. Med sitt Z407-set lovar Logitech att ge maximal funktionalitet och enastående ljud. Håller löftet?

Z407 är ett av de billigaste PC 2.1-paketen från Logitech. Tillverkaren erbjuder olika mönster från en modell till en annan för att lämna maximalt valmöjligheter: snarare fyrkantig, rund eller pyramidformad. Skillnaden är också på högtalarnas nivå (med närvaro av en diskant eller inte) och i designen av lådorna: basen är orienterad antingen framtill eller mot golvet.

Alla dessa kombinationer gör att du kan välja det kit som passar dig bäst, eftersom var och en har en lite olika ljudsignatur. När det gäller “original” funktioner sticker Logitech ut med närvaron av en mycket praktisk trådlös fjärrkontroll. Kort sagt, Z407-satsen har några fantastiska tillgångar som motiverar priset.

Logitech Z407

Sammanfattning

Allmänna tekniska egenskaper

 • Datorhögtalare 2.1
 • Referens : Z407
 • Högtalarhöljen: 1x brett band 70mm
 • Box högtalare: 1x 13 cm, basreflex
 • Kraftfull : 2×10 watt + 20 watt
 • Anslutning: Bluetooth, 1x minijackingång, 1x USB-ingång
 • Andra: Bluetooth-fjärrkontroll, alla sladdar medföljer
 • Mått (B x H x D) högtalare: 93 x 199 x 85 mm
 • Mått (B x H x D) box: 234 x 240 x 180 mm
 • Vikt: 0,39 kg (högtalare), 2,45 kg (subwoofer)
 • Vägledande försäljningspris vid tidpunkten för testet: 89,99 €

Design: trevliga och raffinerade former

Framsidan av Z407-satelliterna är elliptisk, med vikande kanter bakåt. Precis som den nyligen testade Z207 hoppade Logitech över högtalargallren. Å andra sidan har du valet när det gäller orientering. Detta förändrar inte ljudet, det är snarare en estetisk fråga. Foten är oberoende och kan rymma satelliten vertikalt eller horisontellt. Fästningen, som sker via skåror skyddade av ett gummerat material, är effektivt och genomtänkt.

Logitech Z407 stativ

Subwoofern är grundläggande: svåra att hitta estetiska kvaliteter. Denna träkub med ganska tunna paneler, täckt med en low-end vinylfinish, är avsedd att döljas under skrivbordet. Till skillnad från Z207, som finns i svart och vitt, erbjuds endast en färg för Z407: antracitgrå.

Logitech Z407 hölje

Utrustning: 40 Watt fördelat på 3 högtalare

En klassisk 70 mm bredbandshögtalare hittar vi hos Logitech, med sitt styva membran och sin fina fjädring. Den är placerad högst upp på högtalaren i vertikalt läge, med en vinkel mot baksidan som ger den en idealisk orientering mot öronen. Det finns bara en högtalare per satellit, därav vikten av subwoofern.

Logitech Z407 satelliter

Boxen fungerar i basreflex med en ventil placerad överst på framsidan. Högtalaren är placerad nedanför, riktad mot golvet. Dess diameter på 13 cm är ganska lämplig i en låda med så liten volym. Membranet är gjort av papper, med en ganska lätt upphängning. Det är helt klart en högtalare på nybörjarnivå.

Logitech Z407 subwoofer

De tre högtalarna drar nytta av var sin dedikerade förstärkningskanal med 2×10 Watt för satelliterna och 20 Watt för subwoofern. Logitech anger att man har utrustat systemet med en signalprocessor vars roll är att förbättra ljudet genom att anpassa renderingen i realtid till kapaciteten hos var och en av högtalarna.

Anslutning: trippel ingång

Till skillnad från många PC-högtalarsatser saknar satelliterna alla kontroller och uttag. De är var och en ansluten via en captive RCA-sladd med olika färger direkt på subwoofern. Var noga med att inte försöka göra något annat med den: även om det är ett RCA-uttag så motsvarar anslutningen högtalarnivån.

Logitech Z407-anslutningar

Z407 är utrustad med trippelanslutning. Vi råder dig att vända dig till det mest praktiska: USB-anslutningen. Boxen innehåller faktiskt en USB DAC. Minijacksladden medföljer om du föredrar denna anslutning. Tredje och sista möjligheten: Bluetooth.

Logitech Z407 kablar

Ergonomi: en fjärrkontroll som ligger till hands

Som vi har sett har högtalarna inga kontroller, precis som subwoofern. I detta avseende finns det ingen strömknapp. När Z407 är ansluten till strömmen är den ständigt på och väntar på en ljudström. Allt händer med fjärrkontrollen. Rund och trådlös, den sitter på skrivbordet, nära tangentbordet. Den övre delen roterar på sig själv för volymkontroll. Fjärrkontrollens bas rör sig inte, tack vare gummikuddar.

Logitech Z407 fjärrkontroll

Den ansluts via Bluetooth till boxen för att kunna överföra kommandon till den. Det är med den som vi associerar Z407 med en Bluetooth-ljudkälla. Källkontroll uppnås genom att trycka på fjärrkontrollen upprepade gånger: en gång för paus/uppspelning, två gånger för nästa spår, tre gånger för föregående spår. Det är enkelt, effektivt och verkligen väldigt praktiskt dagligen. Genom att trycka på kan du till exempel pausa den pågående Netflix- eller YouTube-uppspelningen, även om fönstret inte är synligt.

Logitech Z407 Bluetooth-fjärrkontroll

Analys: balanserad och exakt vid en rimlig volym

När vi lyssnade på våra vanliga testspår fann vi att Z407-satsen visade utmärkt ljudsammanhållning mellan subwoofern och satelliterna. Det finns ingen anledning att försöka installera boxen på ett idealiskt sätt. Enkelt placerad under skrivbordet fungerar den direkt. Var dock uppmärksam på golvbeläggningen på grund av bashögtalaren som sitter under lådan. Om det är en matta kommer det att vara nödvändigt att sätta in en bräda eller ett annat styvt element under lådan. Basen är konsekvent i nivå med högtalarna. Det går inte särskilt lågt i frekvens men det räcker vid låg till medelhög ljudnivå. Ovan tar lådan snabbt slut, du ska inte fråga den efter månen. Dessutom börjar satelliterna bli aggressiva i övre mitten/diskanten, vanligtvis på sång, horn eller gitarrer.

Logitech Z407 PC Kit 2.1

Vi går sedan vidare till vårt favoritstycke från serien Kör för att överleva från Netflix, först i Dolby Atmos. Subwoofern ger en låg bas med en bra grund. Den kan reproducera surrorna utan att försvagas. Effekten är lite efter, men återigen, helheten överensstämmer med satelliterna. Det bör noteras att subwoofern fungerar bäst i näralyssning, det vill säga i den typiska användningssituationen med en PC. Vi rekommenderar inte att du använder den med en tv eller att lägga till ljud till ett helt rum. I det här fallet befinner vi oss för långt från Z407 och den ideala kopplingen mellan subwoofern och satelliterna försvinner. Lådan verkar leka ensam i sitt hörn och när den kämpar för att fylla ett stort utrymme kollapsar dess kvaliteter helt.

Logitech Z407 bakre satelliter

Vår tur att ta ratten med Forza Horizon 4. Alla ljudeffekter materialiserar sig framför oss, ganska brett utanför högtalarnas ram, vilket resulterar i att vi ingår i handlingen på ett naturligt sätt även om bieffekterna uteblir. Det är möjligt att känna en liten effekt av djup, som om ljudet kom inifrån skärmen. Basen som stöd gör jobbet så länge vi förblir rimliga på ljudvolymen. För spel där action är front-end är Z407-satsen idealisk. För allt som kräver att du hör vad som händer omkring dig eller isolerade effekter, som med Växlar 5Z407 är inte nödvändigtvis den rätta kandidaten: även om precision och kraft finns där, förblir ljudet för mycket framför.

Pris och konkurrens: gynnas av dess USB-ingång

2.1 Logitech Z337-satsen är placerad till samma pris som Z407. Funktionerna är identiska, design och konstruktion är helt olika. Squarer i sina former, detta är ett alternativ som låter dig stanna hos samma tillverkare.

Högtalarkonfigurationen för Edifier M1390BT-satsen är identisk med den för Z407. Effekten är ungefär likvärdig. Logitech tar poäng med sin trådlösa fjärrkontroll och sin USB-ingång, två funktioner som saknas hos konkurrenten.

Å andra sidan, fortfarande på mindre än 100 euro, är Tytan 2.1-setet från Trust kraftfullare och mer komplett. Det är också mer imponerande. Det är upp till dig beroende på vilket utrymme som finns tillgängligt på eller under ditt skrivbord. Den har en fjärrkontroll, fler analoga kontakter, men ingen USB-ingång.

Logitech Z407 stationär PC

Clubics åsikt

Logitech Z4077

Den största fördelen med Logitech Z407 PC 2.1 högtalarsatsen är dess USB-ingång, som förenklar anslutningen och gör den universell samtidigt som den bibehåller bästa ljudkvalitet. Dess konkurrenter kan inte säga detsamma. Dess raffinerade estetik med vertikal eller horisontell placering kommer att respektera stilen på din arbetsyta.

Slutligen är den trådlösa fjärrkontrollen en no-brainer, med möjligheten att placera den var du vill på skrivbordet för att alltid ha kontroll till hands. De akustiska egenskaperna hos Z407 gör den lämplig för universell användning så länge lyssningen förblir på en rimlig volym.

Mest

 • Överensstämmelse mellan satelliterna och subwoofern
 • Kvalitetsbas med måttlig ljudnivå
 • Satelliternas vertikala/horisontella orientering
 • Den trådlösa fjärrkontrollen
 • Den integrerade USB-anslutningen

De mindre

 • Aggressiv på hög volym
 • Lite latens, även i USB
 • Grundläggande konstruktion och finish
 • Ingen hörlursutgång

Hans7

Anslutningsmöjligheter8

Ergonomi9

Avslutar6

100,98 €

100,98 €

Relaterade Artiklar

Back to top button