Logitech Signature M650 recension: en oklanderlig (och säker) vardagsmus

Logitech Signature M650 © Logitech

Sällsynta är mus som försöker tillfredsställa största möjliga publik; vi tänker på digitala nomader, högerhänta och vänsterhänta, eller till och med de som ofta befinner sig med en mus som är för stor eller för liten, beroende på storleken på deras hand. Logitech Signature M650 försöker svara på alla dessa, samtidigt som den bibehåller ett överkomligt pris och en konsensusdesign.

Utan att revolutionera musen har Signature M650 många fördelar på pappret, som börjar med Logitechs önskan att lämna en aldrig tidigare skådad amplitud vad gäller valmöjligheter för användarna. Förutom sitt mycket diskreta klick, sitt SmartWheel-hjul och sin dubbla anslutning via Logi Bolt eller Bluetooth-mottagare, har denna mus fördelen att den finns i tre varianter med en vänsterhänt version, och två högerhänta versioner i “medium ” storlek. eller “stor”. Det är den här sista modellen som Logitech skickade till oss, Signature M650 L för “Large”.

Observera också att tre färger finns tillgängliga: benvit, grafit och rosa, den vänsterhänta M650 L är dock inte tillgänglig i rosa.

Sammanfattning

Datablad Logitech Signature M650

Ergonomi

Använda sig av
Kontorsautomation, 3D-design, Portabel

Antal knappar
5

Typ av roulette
Flerriktad

Lateralitet
Ambidextrous mus

Styrboll
Nej

Vertikal mus
Nej

tyst mus
Ja

Tekniska egenskaper

mustyp
Optisk

Optisk upplösning
2000 dpi

Trådlös
Ja

Datorgränssnitt
Bluetooth, 2,4 GHz RF

Medföljande programvara
Logitech-alternativ

Logi Bolt dongle kompatibel
Ja

Bluetooth lågenergi
Ja

Batteri

Batterityp
AA batteri

Autonomi
20 månader

Autonomi (Logi Bolt)
24 månader

Fysiska egenskaper

Längd
65,63 cm

Djup
41,52 cm

Vikt
111,2g

Justerbar vikt
Nej

Bakgrundsbelysning
Nej

Logitech Signature M650 © Logitech

En enkel, effektiv och bekväm design

Inte riktigt kompakt som den nya Logitech POP-musen, Signature M650 förlitar sig på en skrymmande design för förbättrad hantering, särskilt i handflatans grepp där det ger obestridlig komfort. Ett grepp klogrepp utgör inga problem, den är dock lite känsligare i fingertoppsgrepp med vår “Large” modell.

Logitech Signature M650 recension © Matthieu Legouge

Skillnaden i storlek mellan de medelstora och stora mössen är tillräckligt stor för att alla kan hitta något som passar dem. Mellanversionen har mer kompakta mått, med cirka 11 mm mindre på höjden och 4 mm i bredd och tjocklek. När det gäller vikten når vår M650 L en topp på 111,2 g, medan M650 visar 101,2 g.

Logitech Signature M650 recension © Matthieu Legouge

Logitech Signature M650 recension © Matthieu Legouge

© Matthieu Legouge för Clubic

Utöver det är den här musen ganska standard. Logitech har dock inte slarvat bort materialen och ett gott kvalitetsintryck framträder från M650. Det finns en texturerad beläggning på vänster och höger sida, vilket ger utmärkt grepp tack vare ett material som även finns på hjulet. Vid första anblicken verkar gummit som används vara av bättre kvalitet än det på min M330 Silent Plus som, måste jag säga, försämrades och gulnade ganska snabbt.

Logitech Signature M650 recension © Matthieu Legouge

Känslan vid beröring är behaglig, mellan sidornas strävhet och skrovets mjukhet, för att inte tala om det perfekt flytande glidet, samt klickningarna på gränsen till att vara hörbara och det goda greppet. Det är klart att M650 ger tillfredsställelse från första stund!

Logitech Signature M650 recension © Matthieu Legouge

Tyvärr saknar Logitech-katalogen en vänsterhänt version tillgänglig i olika storlekar. Endast M650 L är tillgänglig vänsterhänt; Observera att den enda skillnaden ligger i placeringen av de två tumknapparna, som logiskt går från vänster till höger.

Prestanda, funktioner och batteritid

Till skillnad från en MX Master 3 är M650 inte designad för produktiv användning med specialiserade arbetsflöden, som t.ex. designers och andra programmerare. Dess funktionalitet och prestanda är därför begränsade, särskilt med en optisk sensor som inte når den högsta nivån av Darkfield lasersensor (finns till exempel med MX Anywhere 3), i den meningen att den inte är lika effektiv på alla ytor (som glas).

Logitech Signature M650 recension © Matthieu Legouge

Under musen ger en avtagbar lucka åtkomst till det enda AA-batteriet, och till platsen för förvaring av dongeln, vilket är mycket praktiskt för att transportera allt. Svårt att verifiera autonomin inom ramen för vårt test, Logitech framkallar inte mindre än 24 månaders autonomi via Bluetooth, och 20 månader via Logi Bolt-anslutningen.

Logitech Signature M650 recension © Matthieu Legouge

SmartWheel är ett trevligt komplement till ett klassiskt hjul. Den har ett ganska flexibelt skårat läge och växlar till “gratis” rullning så fort vi svänger fingret på den. Det är dock mycket mindre effektivt än MagSpeed-hjulet. Scrollningen avbryts ganska snabbt jämfört med den senare som har en komplett release tack vare sitt magnetiska system. Hur som helst, på en så kallad “tillgänglig” mus är SmartWheel redan en stor fördel.

Slutligen finns det två klassiska sidoknappar. De är konfigurerbara via Logitech Options + och gör det särskilt möjligt att föra sidoscrollningen med hjulet, enkelriktad i dess funktion. Det räcker med att trycka på en av tumknapparna och sedan aktivera hjulet samtidigt för att initiera lateral rullning.

Vad är nytt med Logi Bolt?

Dubbla anslutningar är på plats, med Bluetooth på ena sidan och en Logi Bolt-mottagare som följer med musen på den andra. Detta är en ny standard för trådlös anslutning utvecklad av Logitech, baserad på Bluetooth Low Energy. Målet är att ge bättre tillförlitlighet i en allt mer överbelastad trådlös miljö, samtidigt som säkerheten ökar genom flera åtgärder.

Logitech Signature M650 recension © Matthieu Legouge

Logi Bolt använder en krypterad anslutning, med ett säkerhetsläge Bluetooth 1, nivå 4. Den använder en LESC (Authenticated LE Secure Connections)-koppling förstärkt av ECDH (Elliptic Curve Diffie-Hellman P-256) och AES-CCM-chiffer. Detta är ett stort steg upp från 2,4 GHz Unifying-dongeln, som var sårbar för attacker av “MouseJack”-typ.

Logi Bolt - latens © Logitech

Logitech garanterar även minskad latens med anslutningen via Logi Bolt. Vid användning märker man inte riktigt skillnaden jämfört med den tidigare dongeln, anslutningen är pålitlig och robust, mycket mer än att gå direkt via datorns Bluetooth som det inte är ovanligt att se några förluster av anslutningar och latens.

Logitech Options+: det väsentliga (eller nästan)

Logitechs senaste produkter fungerar med programvaran Logitech Options+, som sannolikt kommer att ersätta Logitech Options. För närvarande i betaversion ser det mycket ut som det första, med ett kanske ännu mer strömlinjeformat gränssnitt och liknande funktionalitet.

Programvarualternativ+
Programvarualternativ+

Det är därför möjligt att välja andra funktioner för skivknapparna och hjulet, men också att installera plug-ins för att konfigurera kontrollerna för en specifik användning med en sådan eller sådan applikation.
Att lägga till en enhet ändras också, eftersom Logitech Options+ är associerat med Logi Bolt App, där det fortfarande är möjligt att välja Unifying with Logitech Options. Logi Bolt App installeras därför automatiskt på vår maskin och låter oss sedan para ihop upp till sex enheter, tangentbord och mus.

Logi Bolt App
Logi Bolt App

Som du kan se från dessa skärmdumpar låter Logi Bolt App dig också hantera Unifying-mottagare (och omdirigera dig till datorns Bluetooth-inställningar om det behövs). Anslutning via Logi Bolt-dongeln kräver identifiering. Det görs med hjälp av en 10-klicks åtkomstnyckel, vilket innebär att du måste följa instruktionerna och aktivera höger- och vänsterklick för att kontrollera enheten. När detta steg är klart är musen väl ansluten via Logi Bolt.

Å andra sidan kan det befaras viss förvirring för användare med detta programvaruerbjudande. Mellan Logitech Options och Logitech Options+, Unifying och Logi Bolt-applikationerna, kanske de som har flera märkesenheter inte vet vart de ska vända sig.

Logitech Signature M650: Clubics åsikt

Med risk för att upprepa oss, gav Signature M650 oss fullständig tillfredsställelse under vårt test, redan från vår första kontakt med musen. Komforten i greppet och diskretionen av klicken hjälper mycket, medan dess små extrafunktioner som SmartWheel-hjulet, den horisontella rullningen tack vare tumknapparna eller säkerheten och tillförlitligheten i anslutningen med Logi Bolt fulländar bilden. .
Vi har äntligen att göra med en mus som är mer effektiv och bekväm än genomsnittet, som dock inte når upp till en MX Master 3 eller en MX Anywhere 3:s spetsnivå när det gäller produktivitet och nomadism.

Slutligen välkomnar vi Logitechs önskan att erbjuda ett alternativ för vänsterhänta och för mindre händer. Vi skulle vilja se, som här, oftare modeller tillgängliga i flera varianter för att tillfredsställa en bredare publik.

Logitech Signature M6508

Felfri, felfri, Signature M650 är den perfekta allierade vardagen tack vare sin utmärkta hantering, sina diskreta klickningar och sina olika fördelar. Mindre lämplig för vissa produktivitetsuppgifter, det är fortfarande en idealisk kompromiss mellan märkets mest tillgängliga möss och MX-sortimentet.

Mest

  • Finns i “Large” och vänsterhänta varianter
  • Pålitlig och säker Logi Bolt-anslutning
  • Ultrabekvämt grepp
  • SmartWheel och tysta klick
  • Batteri och autonomi

De mindre

  • Ingen Easy-Switch eller Flow-funktion
  • Viss förvirring i mjukvaruutbudet

38,99 €

38,99 €

Relaterade Artiklar

Back to top button