Logitech meddelar att produktionen av Harmony-fjärrkontroller upphör

Logitech Harmony 200

En officiell bekräftelse som många mer eller mindre hade antagit i veckor.

Medan Logitech inte har gjort några fler hårdvaruuppdateringar av sitt Harmony-sortiment, verkade det klart att fjärrkontrollerna var på lånad tid: yxan har precis fallit.

Läs också:
Innr underlättar anslutningen av sina smarta glödlampor med sitt nya Wi-Fi-sortiment

Försäljning… inom gränsen för tillgängliga lager

På sina sidor för teknisk assistans har den schweiziska tillverkaren specificerat att tillverkningen av deras Harmony-fjärrkontroller har upphört med omedelbar verkan. Med andra ord kommer inga fler fjärrkontroller att produceras av Logitech som drar sig ur en sektor i kraftig tillbakagång.

Men nuvarande Harmony fjärranvändare behöver inte oroa sig för mycket. Logitech bekräftade att det inte fanns någon avsikt att stänga av stödet för nuvarande produkter: Vi planerar att stödja Harmony-communityt och nya Harmony-kunder, vilket inkluderar tillgång till vår programvara och appar för att konfigurera och hantera dina fjärrkontroller “.

Logitech Harmony © Logitech

Läs också:
Logitech redovisar ett rekordstort tredje kvartal 2020 tack vare försäljningen av distansarbetsutrustning

Alltid uppdaterade databaser

Information som dock inte kommer att förvåna många, eftersom marknaden för Harmony-fjärrkontroller verkade krympa med tiden. Harmony-sortimentet förvärvades 2004, men redan 2013 gjorde Logitech ingen hemlighet av sin avsikt att sälja varumärket vidare.

Under 2019 uttalade Bracken Darrell, VD för Logitech, otvetydigt att Harmony var en marknadsplats ” nisch » och att han snabbt skulle bli « orelevant i en värld där videostreamingtjänster utvecklas alltmer.

Logitech tillägger att slutet av produktionen av Harmony-fjärrkontroller inte kommer att hindra varumärket ” fortsätt att uppdatera plattformen, lägga till nya enheter i Harmony-databaser och fortsätta med kundsupport och produktgaranti “.

Källa: Logitech

Relaterade Artiklar

Back to top button