Logitech Litra Glow, den första produkten från ett varumärke dedikerat till innehållsskapare

Logitech Litra Glow © Logitech för kreatörer

Du känner till kontors- och gamerprodukterna från Logitech, du måste nu förlita dig på en rad tillbehör som är dedikerade till innehållsskapare. Litra Glow är en liten LED-panel som därmed berikar den begynnande katalogen av Logitech For Creators-produkter.

Sedan några år tillbaka har Logitech gjort några förvärv som markerar tillverkarens önskan att stärka sin närvaro hos spelare, men även hos innehållsskapare. Under 2018 tillåter förvärvet av Blue Microphones företaget att erbjuda mycket bra mikrofoner som Blue Yeti X som testats i våra kolumner. Ett år senare köpte Logitech streamingmjukvaran Streamlabs, den här gången som tydligt adresserade “Twitchers”. Nu har det schweiziska företaget inom sin koncern en förlängning av sitt ikoniska varumärke, ett nytt varumärke/division som heter “Logitech For Creators”. Här finns nu den första produkten som skapats av denna enhet, nämligen Litra Glow, född av ett annat övertagande, det av Litra, en tillverkare av liten belysning. En produkt som säljs för 69 euro, som försöker motivera sitt pris med några små knep.

Logitech Litra Glow © Logitech för kreatörer

Litra Glow vill förbättra kvaliteten på dina strömmar

Alla som använder en webbkamera som videoinspelningsverktyg för sin streaming vet att det dynamiska omfånget och känsligheten hos dessa ofta är ett problem. Digitalt brus, farlig vitbalans, urspårad fokusering är alla tekniska svagheter som Litra Glow hoppas kunna rätta till genom att ge det ljus som behövs för att avlasta den mycket lilla sensorn som är integrerad i dessa produkter.

Logitech Litra Glow © Logitech för kreatörer

Enligt tillverkaren har erfarenheten av varumärket Litra gjort det möjligt för det att skapa en LED-panel som består av flera skikt som är ansvarig för att sprida ett homogent och väl diffust ljus för att inte skapa överexponerade områden på delar av personens ansikte. av kameran. Och det är klart att det fungerar. Vi har verkligen fått produkten och det är sant att renderingen är homogen med bilden, men framför allt gör diffusorn på framsidan det också möjligt att inte bli besvärad av lysdioderna som utgör Litra Glow.

Logitech Litra Glow © Logitech för kreatörer

Ljuseffekten är absolut inte i rekordet, men de 250 lumen som finns tillgängliga erbjuder fortfarande tillräckligt att göra. Enligt våra rön är det till och med mer än tillräckligt för den användning som denna lilla LED-panel är dedikerad till.

Designad för användning med en PC och lite mer

Litra Glow drivs av en standard USB-port (5V – 0,97A) som, goda nyheter, även gör att du kan använda den med ett externt batteri om behovet uppstår, eller till och med att driva den via USB Type-C-kontakten på din smartphone förutsatt att du har en lämplig kabel. Faktum är att den som levereras av Logitech har en USB Type-A-kontakt på ena sidan och USB Type-C på den andra. Med vår egen kabel kunde vi använda Litra Glow, som drivs av vår Google Pixel 6.

Logitech Litra Glow © David Nogueira

Med tanke på panelens ringa storlek och vikt (84 gram, 9 cm kvadrat och 2,5 cm tjock) kanske innehållsskapare vill göra sina köp lönsamma genom att också använda den med en smartphone eller en kamera och bur för -gå videor.

Logitech Litra Glow © David Nogueira

Under dessa förhållanden kommer det dock att vara nödvändigt att tillbehöra det som verkligen har designats för hemmabruk. Faktum är att Litra Glow bokstavligen sitter på din skärm eller bärbara dator.

Observera också att dess design gör att den kan fästa vid en bildskärm vars maximala tjocklek inte bör överstiga 6 cm. Bilden ovan låter oss också visa att foten gör att facklan kan höjas med cirka tio centimeter. Till detta kommer naturligtvis rotationen och en lutning på cirka 45 grader framåt och bakåt.

Logitech Litra Glow © David Nogueira

Som vi sa, om du vill ta den med dig och sedan använda andra stöd så har Litra Glow en standardgänga. Nätbutikerna är fulla av tillbehör av alla de slag som ska göra det möjligt för dig att hitta en mobil filmningslösning. Det återstår problemet med mat som vi nämnde ovan. Dessutom, om Logitech inte har integrerat ett batteri i den här versionen av Litra Glow för att inte öka (ännu mer) priset, är det inte uteslutet att en annan version är utrustad med det.

Logitech Litra Glow © David Nogueira
Logitech Litra Glow © David Nogueira

© D. Nogueira för Clubic

Styrbar från PC

Förutom den maximala effekten på 320 lm erbjuder Lita Glow naturligtvis flera nivåer av intensitet, men också ett temperaturområde som går från 2 700 K till 6 500 K. Det vill säga från en mycket varm rendering till en referensvit som här igen verkar för oss att vara lämpliga att använda.

Logitech Litra Glow © David Nogueira

Några knappar finns tillgängliga på baksidan för att göra justeringar, men med tanke på att de inte är särskilt tillgängliga när ljuset väl är på plats har Logitech tillhandahållit några fler alternativ.

Logitech Litra Glow © David Nogueira

Den första är att använda husmjukvaran “Logitech G Hub” som nu omfattar alla tillverkarens produkter. Litra Glow känns igen där som en fullfjädrad enhet som kan styras via mjukvara.

Logitech Litra Glow © David Nogueira

Utöver de manuella inställningarna erbjuder Logitech några fördefinierade lägen (på engelska i vårt mjukvarugränssnitt) som ingriper på intensiteten och temperaturen på det vita. Du kan lägga till dina personliga inställningar.

Logitech Litra Glow © David Nogueira

Bilderna ovan låter dig jämföra resultatet i maximal och minimal ljusstyrka, med vetskapen om att webbkameran som används här är en Logitech StreamCam i Full HD-läge.

Logitech Litra Glow © David Nogueira

Och vi måste återigen välkomna det faktum att denna belysning ger riktigt stöd till webbkameran, just för att producera en kvalitetsbild och ytterligare förbättra resultatet när det gäller att ta bort bakgrunden. Ovan ger den utmärkta NVIDIA Broadcast-mjukvaran verkligen felfria resultat.

Logitech Litra Glow © David Nogueira

Som grädde på moset, ägare av Logitech G-seriens tangentbord kommer att kunna använda de dedikerade genvägsknapparna för att styra Litra Glow. Vi beklagar att dessa funktioner inte är tillgängliga för något tangentbord med anpassningsbara kortkommandon, men vi kan förstå att Logitech vill tillföra lite extra till sin community av spelare.

Slutligen, som en påminnelse, är Litra Glow från Logitech For Creators redan tillgänglig till ett pris av 69 euro.

Vilka är de bästa spelmössen? Jämförelse 2022

Vilken är den bästa spelmusen? Om det inte alltid är lätt att välja en skärm att spela, ett grafikkort eller ett tangentbord värd namnet, så är det också fallet med möss. Optisk eller lasersensor, DPI, Polling Rate, vår guide lyfter slöjan på dessa villkor och erbjuder dig det bästa urvalet av spelmöss för tillfället för att kedja ihop fragsen!
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button