Logitech Lift-test: den bästa ergonomiska musen till ett schweiziskt pris?

Logitech Lift © Matthieu Legouge

Välbefinnande är en princip som förtjänar vår uppmärksamhet, särskilt när vi pratar om hälsa och arbete. Logitech har varit upptagen under en tid med att producera ergonomisk kringutrustning som den utmärkta MX-Vertikal. Logitech Lift kommer att utöka tillverkarens mål med några viktiga förbättringar och en storlek som är mer lämplig för små händer. A mus perfekt för vardagen?

Logitech hade tillhandahållit en effektiv och relevant lösning genom att lansera sin första vertikala ergonomiska mus, nyktert kallad MX Vertical, för några år sedan. Logitech Lift kompletterar nu tillverkarens ergonomiska katalog, ett erbjudande som också har utökats med den senaste lanseringen av Logitech Ergo K860-tangentbordet.

Genom att hämta inspiration till stor del från sin MX Vertical passar Logitech också på att erbjuda en produkt som utan tvekan är mer tillgänglig. The Lift ser sina dimensioner reduceras för att bättre passa små och medelstora händer, samtidigt som den erbjuder en version för våra vänsterhänta vänner, ofta försummad i katalogerna för de olika aktörerna på denna marknad. Vi ger dig utan ytterligare dröjsmål våra känslor efter att ha använt Liften dagligen i flera veckor.

Sammanfattning

Datablad Logitech Lift

Ergonomi

Använda sig av
Kontorsautomation, 3D-design, Portabel

Antal knappar
6

Typ av roulette
Dubbelriktad

Styrboll
Nej

Vertikal mus
Ja

tyst mus
Ja

Tekniska egenskaper

mustyp
Optisk

Optisk upplösning
4000 dpi

Trådlös
Ja

Datorgränssnitt
Blåtand

Medföljande programvara
Programvarualternativ+

Logi Bolt dongle kompatibel
Ja

Bluetooth lågenergi
Ja

Batteri

Batterityp
AA batteri

Autonomi
24 månader

Fysiska egenskaper

Vikt
125 g

Bakgrundsbelysning
Nej

Logitech Lift © Matthieu Legouge

Design och ergonomi

Det är inte lätt att skapa en vertikal mus som ligger perfekt till hands, som snabbt ger känslan av att bemästra denna perifera som om denna nya hållning vore naturlig. Genom att ta upp designen av MX Vertical till största delen ser Logitech till att upprepa sitt framgångsrecept.

Logitech Lift © Matthieu Legouge

Bakom dess estetiska kurvor finns ett väldefinierat löfte: att minska den muskulära aktiviteten i underarmen för att undvika trötthet och obehag så mycket som möjligt. Så mycket att säga till en början, ur ergonomisk synvinkel håller Logitech Lift alla sina löften! Den berömda 57°-lutningen, som redan var mycket omtalad när MX Vertical lanserades, erbjuder ett grepp som känns naturligt från första stund. Knäpparna och hjulet faller perfekt under fingrarna, medan tumstödet hjälper oss att inta rätt position.

Logitech Lift © Matthieu Legouge

På greppsidan, notera att som med alla vertikala möss kan de som har den irriterande vanan att lyfta musen bli besvikna. Liften är gjord för att stanna kvar, den tar inte tillräckligt tag för att hållas “fast” och den halkfria beläggningen kan inte göra så mycket åt det. Inget extraordinärt här.

Logitech Lift © Matthieu Legouge

Designmässigt gör Logitech Logitech och detta återspeglas i kvaliteten på produkten och dess finish. De (återvunna) plasterna är täta och starka, gummibeläggningen känns bra i handen och verkar inte vara alltför benägen för damm och smuts (efter två veckors användning).

Genom att vända på fältmusen inser vi att dess bas är ganska imponerande, vilket gör det möjligt att erbjuda lutningen på 57° och det mycket bekväma tumstödet. Framför allt noterar vi Logitechs önskan att producera intuitiv och lättanvänd utrustning, som den magnetiska luckan under musen. Den innehåller platsen för det enda AA-batteriet som driver Liften, samt för Logi Bolt-mottagaren som därför medföljer musen.

Logitech Lift © Matthieu Legouge
Logitech Lift © Matthieu Legouge

Logitech Lift varje dag

Med mina medelstora händer tyckte jag att Liften var idealisk i storlek och övergripande form. De största tassarna kommer dock inte att hitta sitt konto, Logitech rekommenderar också att gå på en MX Vertical för händer som mäter mer än 19 cm.

På en daglig basis visar denna vertikala mus sin potential. Hållningen är mindre tröttsam i det långa loppet, det märker vi under en hel arbetsdag, men även efter dessa två veckor med Liften. Det faktum att inte inta en hållning på ett horisontellt plan på kontoret förändrar en hel del saker, den vertikala positionen med just denna vinkel är onekligen mer bekväm och mindre ansträngande. Men vi kan bara verkligen inse detta genom att använda en sådan mus.

Logitech Lift © Matthieu Legouge

För “nybörjare med vertikal mus”, notera att denna nyförvärvade position orsakar en ganska uppenbar felaktighet i början. Du kommer säkerligen att utföra, de allra första gångerna, dina gester med mindre säkerhet och lätthet. Trots allt, låt oss slå vad om att anpassningen är ganska snabb. I vårt fall ökade vår noggrannhet med timmarna, tills vi inte kunde se skillnaden efter en veckas användning.

Tänk dock inte på att spela en tävlingsskytt med Liften, om det uppenbarligen är möjligt är det helt klart inte dess radie. Inom kontorsautomation, och även för specifika uppgifter som fotoredigering, gör Liften jobbet mycket bra, inga bekymmer.

Logitech Lift © Matthieu Legouge

Låt oss tillägga att vi ofrivilligt under vår hantering beviljade några bakslag för vår nyinstallerade mus. Faktum är att när du går fram och tillbaka mellan tangentbordet och musen, riskerar du i början att glömma höjden på den senare. Det är lite irriterande till en början, men du får snabbt kläm på att ha en Lift vid din sida; Gamla vanor har också sina nackdelar.

Logitech Lift © Matthieu Legouge

Vertical MX bättre?

Slutligen skulle det vara synd att gå miste om de riktiga små extrafunktionerna i denna mus, som naturligtvis utvecklas lite jämfört med föregående iteration. Vi tänker särskilt på de två tumknapparna, vars form och konsistens gör användningen mer behaglig, samt knappen för att ändra känsligheten hos sensorn som nu sitter under hjulet och därför mycket mer lättillgänglig.

På tal om hjulet, Logitech hade den goda idén att erbjuda sin SmartWheel-teknik. Den låter dig scrolla rad för rad, det enklaste sättet i världen, och sedan växla till ett snabbrullningsläge när hjulet manövreras med mer kraft. Vi kanske beklagar att det inte är ett multiriktat hjul, men vi kan inte ha allt.

Slutligen, grädden på moset, klicken är särskilt tysta: dina kollegor och/eller halvor kommer att uppskatta.

Anslutning, autonomi och mjukvara

Logitechs erbjudande utvecklas också när det gäller anslutning och autonomi. När det gäller det sistnämnda uppskattar vi verkligen att ha med Liften en trådlös mus levererad … utan någon kabel! Liften drivs med ett enda AA-batteri och behöver inte vara ansluten för att laddas. En tillgång även vad gäller livslängden, även om Logitechs batterimöss verkar hålla i sig över tid. Med en självständighet som uppskattas till 24 månader bör lyften inte utgöra några problem på daglig basis.

På anslutningssidan behåller Logitech sina goda formler genom att erbjuda både Bluetooth och Logi Bolt USB-dongeln, vilket är fallet på märkets senaste kringutrustning, som Logitech POP Mouse & Keys. Det finns en vinst i säkerhet och anslutningsstabilitet jämfört med Bluetooth, ett stort argument när det gäller att använda en trådlös enhet i en miljö som är full av signaler. Ett annat stort argument: möjligheten att para ihop Liften med tre olika enheter och sedan växla från den ena till den andra med hjälp av Easy-Switch-lägesväljaren under musen. Tre lampor talar om för oss vilken enhet fältmusen är ansluten till. Slutligen hittar vi den vanliga strömknappen.

Logitech Options+ © Matthieu Legouge

Liften kommer med programvaran Logitech Options+. Anpassningen av musen är klassisk: känslighetsjustering, konfiguration av tumknapparna eller till och med rullning. Vi utnyttjar dock fördelarna som gör att många väljer Logitech, på Liften handlar det om Easy-Switch-funktionerna, att para ihop upp till tre enheter och Flow för att styra flera datorer samtidigt med samma mus, eller till och med kopiera och flytta filer från en dator till en annan. Det finns också mycket praktiska moduler kopplade till programvaran installerad på vår maskin. Detta öppnar för möjligheten att associera vissa åtgärder med knappar för specifik programvara.

Logitech Lift: Clubics åsikt

Logitech hiss9

Med sin ergonomiska kringutrustning investerar Logitech på en marknad vars omfattning vi inte riktigt föreställde oss för några år sedan. Efterfrågan har ökat kraftigt sedan dess, särskilt med den starka tillväxten av distansarbete och tack vare viljan att förena välbefinnande och produktivitet i hemmet och på arbetsplatsen.

Liksom MX Vertical fyller Logitech Lift denna roll perfekt. Visst finns det några nackdelar med att välja den här typen av mus. Vi tänker först på mångsidighet eftersom en sådan produkt uppenbarligen inte är lämplig för mobil användning på grund av dess dimensioner som gör den svår att placera i en väska, och ännu mindre för spel, förstås. För övrigt är övergången från en klassisk mus till en modell som Liften inget annat än en vanesak. Logitech har arbetat för att perfektionera sin vertikala ergonomiska mus, med den mest intuitiva hanteringen, enkel användning från första stund, samt en rad attraktiva och mycket praktiska funktioner på daglig basis.

Idealisk för små och medelstora händer, Liften fyller flera luckor för att göra det ergonomiska tillvägagångssättet mer tillgängligt, särskilt eftersom en vänsterhänt version nu finns tillgänglig. De förbättringar som gjorts bär frukt, så mycket att vi nästan beklagar att MX Vertical inte drar nytta av dessa välkomna uppdateringar.

Mest

  • Intuitiv och bekväm hantering
  • Idealisk för små och medelstora händer
  • Vänsterhänt modell i katalogen
  • På AA-batteri / Autonomi
  • SmartWheel, Easy-Switch, Flow, etc.

De mindre

  • Ibland svår att greppa
  • Svår att transportera

€71,89

€71,89


Logitech hiss till bästa pris

Amazon 71,89 € Se erbjudandet
Grosbill 65,99 € Se erbjudandet
Cybertek 78,99 € Se erbjudandet
Marknadsplatsen Rue Du Commerce 79,61 € Se erbjudandet
Fnac marknadsplats 79,68 € Se erbjudandet
Se fler erbjudanden

Relaterade Artiklar

Back to top button